Infoavond metaalprinten sfeerbeeld

Zesde editie van de infoavond Metaalprinten

Samen met Vlamef/ Metaal Info organiseerde Flam3D op 15 oktober de zesde editie van de infoavond “Metaalprinten”. Het was een interessante avond met een mooi overzicht van 3D printen in metaal. Via deze pagina kan je de verschillende presentaties downloaden.

Metaalprinten was vroeger de technologie bij uitstek voor functionele prototypes. Tegenwoordig wordt de technologie al beschouwd als volwaardige productietechnologie. Aangezien 3D printen in metaal een evolutie kent, leek het ons wenselijk om informatie en kennis rond metaalprinten te verzamelen en te delen. Zo geschiedde: op 15 oktober organiseerden wij, in samenwerking met Vlamef/ Metaal Info, de zesde editie van de infoavond “Metaalprinten”. Deze vond plaats bij Aqtor! in Oostakker. Het was een interessante avond met een algemeen overschouwende en technische toelichting, waarna verschillende concrete bedrijfscases werden gepresenteerd. Op die manier kon de avond deelnemers informeren over het aanbod, de mogelijkheden en hinderpalen van printen in metaal.

Kortom, de avond gaf een mooi overzicht over de mogelijkheden met en uitdagingen van Additive Manufacturing in metaal en stelde deelnemers in staat om na te denken over het toepassen van deze technologie in hun bedrijf.

Download hier de verschillende presentaties:Infoavond metaalprinten