Winnende ontwerpen Metal3d Challenge

Winnende ontwerpen VIVES/Flam3D Metal3d Challenge ‘on tour’ door Europa

Gent, 13 november 2019logo Flam3D

Winnende ontwerpen van VIVES/Flam3D Metal3d Challenge on tour door Europa

 

Op 19 november 2019 schitteren de drie winnende ontwerpen van de Metal3d Challenge op maar liefst twee vakbeurzen: Formnext en Welding Week. Het initiatief gaat uit van VIVES Hogeschool en Flam3D en maakt deel uit van de prijs voor de Metal3d Challenge die op 22 mei plaatsvond. De organisatoren bieden de winnaars hiermee een podium op twee van de grootste vakbeurzen en daarmee zijn ze meteen vertegenwoordigd in maar liefst twee landen, Duitsland en België.

In totaal zullen drie ontwerpen op Formnext en Welding Week in de spotlight komen te staan. Het zijn de winnende ontwerpen van de drie categorieën ‘studenten, makers en bedrijven’, waarvoor de deelnemers van de Metal3d Challenge zich vorig jaar konden inschrijven. In de categorie studenten won de ‘Silversplint’ van Tom Hubrecht en team. Dit is een medisch hulpstuk dat personen met het syndroom van Ehler-Danlos meer stabiliteit in hun vingers moet geven. De categorie makers wordt vertegenwoordigd door de fietsaccessoires van Brecht Halsberghe. Het zijn adaptersystemen waarmee je “on the fly” de zadelpositie van een aerodynamische fiets kan wijzigen van koersfiets naar triatlonfiets en snel aero-bars voor triatlon op een racestuur kan monteren. De geoptimaliseerde onderdelen voor een weefmachine van Vandewiele schitteren in de categorie bedrijven.

De Metal3d Challenge werd vorig jaar georganiseerd door Vives Hogeschool en Flam3D. Via de wedstrijd daagden ze creatieve ontwerpers uit om een innovatief idee voor metaalprinten uit te werken. Een jury van experten zoals 3D Print Magazine, Air Liquide, Atlas Copco, ESMA, Flanders Make, KU Leuven en Materialise kozen telkens voor de drie categorieën een winnend ontwerp. De winnaars ontvingen onder meer een print van hun inzending en de opportuniteit om deze te laten meereizen op verschillende Europese vakbeurzen.

De duplicaten van de winnende ontwerpen kunnen meereizen dankzij de medewerking van de wedstrijdsponsors 3D Systems, Advanced Engineering, Air Liquide, ESMA, Materialise, Oerlikon, Renishaw en Voka West-Vlaanderen. Dankzij hen kunnen de winnaars en het belang van ontwerpen voor metaal 3D-printen ook een half jaar na de wedstrijd nog in de kijker worden geplaatst.

Benieuwd waarom deze ontwerpen de Challenge wonnen? Kom ze ontdekken op Formnext (Duitsland) of Welding Week (België). VIVES en Flam3D leggen graag uit wat deze ontwerpen zo geschikt maakt voor metaal 3D-printing.

  


Meer informatie:

info@flam3d.org

www.vives.be/metal3D

www.vives.be/IWT