Wat kan je verwachten tijdens Advanced Engineering 2023

Wat kan je verwachten tijdens Advanced Engineering 2023

Op 24 en 25 mei 2023 komen product designers, innovation managers, product engineers en R&D managers uit de Belgische maakindustrie naar Antwerp Expo om hun producten klaar te maken voor de toekomst tijdens Advanced Engineering (AE). De scope van dit beursevent? Elke fase van het productontwikkelingsproces, voor elke sector van de Benelux maakindustrie. Ook Flam3D zal aanwezig zijn op de beurs met neutraal en onafhankelijk advies rond 3D-printing. Ontdek hieronder waarom een bezoek jouw tijd waard is.

Advanced Engineering is een van de snelst groeiende technologische events van België. De beurs richt zich op het volledige productontwikkelingstraject: van vraag, idee en concept, over design, materiaalkeuze en prototyping, tot testing, high-end elektronica en connectiviteit. Vernieuwing manifesteert zich dan ook op elk van die niveau’s, en sterker nog, de innovaties werken sectoroverschrijdend.

Alle mogelijke productieprocessen beïnvloeden elkaar en leggen de lat steeds hoger. Advanced Engineering brengt experts samen om te helpen bij technologische vraagstukken. Zo zal ook Flam3D aanwezig zijn om jou te helpen met jouw 3D-printuitdaging. Ben je op zoek naar onafhankelijk advies rond of kennis en contacten binnen Additive Manufacturing (AM)? Kom dan zeker even langs op onze stand!

AM is niet meer weg te denken uit het productontwikkelingsproces. Net daarom breidt Advanced Engineering de aanwezigheid van deze technologie uit op de beurs. Dankzij de samenwerking van Flam3D met de organisatie kunnen kunnen Flam3D-leden hier ook extra van profiteren:

Lid van Flam3D en interesse in een stand?

Als lid van Flam3D, geniet je trouwens van 10% korting op een standprijs. 110 bedrijven bevestigden al hun stand voor 2023. Wil jij met jouw oplossingen deel uitmaken van de producten van morgen en dat met 10% korting voor Flam3D-leden? Contacteer ons.
3D Printing Plaza op de beursvloer aan instaptarief

Centraal op de beursvloer voorziet Advanced Engineering 4 plaatsen van 4m² (2m x 2m) inclusief catering, hoge tafel en twee hoge stoelen, parking, verzekering en online EasyGo Leads pakket

Kostprijs voor Flam3D-leden: € 1.755 (excl btw) i.p.v. kostprijs voor niet-leden: € 1.950 (excl btw)

Advanced Engineering heeft dit jaar ook enkele experience zones en interessante programma’s voorzien:

SIM Materials Forum

Op woensdag 24 mei organiseert het Strategisch Initiatief Materialen (SIM) haar jaarlijkse Materials Forum tijdens de beurs. Op de SIM materialenmarkt krijgen bedrijven en onderzoeksinstellingen de kans om hun materiaalinnovatie aan het grote publiek voor te stellen. Je ontdekt er met andere woorden de laatste trends en updates op het gebied van innovatieve materialen. Wil deelnemen of de markt bezoeken? Neem dan zeker een kijkje op de officiële website.

Artificial Intelligence Hub

Samen met het The Beacon organiseert Advanced Engineering een fysieke beurs over Artificiële Intelligentie (AI) in de maakindustrie. Via deze hub biedt de beurs twee dagen content, demo’s en inspiratie. Bovendien vind je er misschien wel de juiste partners om te helpen bij jouw strategie.

HP – VR/AR Experience zone

XR Valley organiseert samen met The Park Playground – Mission Planet X een VR/AR belevingszone op Advanced Engineering. In het midden van de conferentie is er een VR/AR Speaker Stage en een Experience Zone met hardware gesponsord door The Park Playground. Je ontdekt er hoe VR & AR waarde kan creëren voor maakbedrijven.

Start-Up Huddle

Startup Huddle is een event door startups, voor startups, met als ultieme doel om te inspireren en elkaar te helpen. Drie founders van start-ups krijgen de kans om te vertellen over hun ondernemersverhaal en de uitdagingen waar ze vandaan tegenaan lopen. Het diverse publiek zal deze founders feedback kunnen geven, hun invalshoeken met hen delen en mogelijks in contact brengen met nuttige connecties.

Inspiratieprogramma met key-note speakers

Naast de beurs zelf kunnen de bezoekers zich laten inspireren door verschillende key-note sprekers zoals: Hans Magits (VP Engineering, Atlas Copco), Bart Van Lotringen (Head of Design, DAF Trucks), Pieter Van Os (Program Manager, Circo International), Saskia Van Uffelen (Manager Digital & BeTheChange Agoria), Prof. Marc Pollefeys (Professor in Computer Science) en Mark Venter (Creative Lead, Leap Forward).