Laptop en notitieboekje

Waar zitten uw nieuwe klanten: de EU-editie

Flam3D heeft exclusief voor haar leden een tool ontwikkeld waarmee bedrijven kunnen inschatten in welke industriesector de voordelen van Additive Manufacturing groot kunnen zijn. We lanceerden dit handige hulpmiddeltje eerder al Belgische markt, nu is de data ook beschikbaar voor de Britse, Duitse, Franse en Nederlandse markt.

In welke sectoren zijn uw volgende potentiële klanten actief? Hoeveel bedrijven zijn vertegenwoordigd in die sector, en hoeveel omzet gaat er in om? Op basis van een studie van de Libera Università di Bolzano (Vrije Universiteit Bozen-Bolzano, Italië) heeft Flam3D een tool uitgewerkt, exclusief voor leden.
De tool helpt bij de zoektocht naar de meest geschikte industriële sectoren voor de integratie en het gebruik van additieve productie op basis van gedefinieerde evaluatiecriteria.

De database geeft voor 94 NACE-codes in de industrie een inschatting van de mate waarin er voordeel is (in die subsector) voor het toepassen van Additive Manufacturing. Gebruikers kunnen zelf met verschillende parameters aan de slag, en de resultaten vervolgens kopiëren voor verdere verwerking.
Onder meer functionele complexiteit, geometrische complexiteit, afmetingen van stukken, gereedschapskosten, de behoefte aan mass customization, en de seriegrootte kunnen worden aangepast.

Door voor elk van deze criteria een waardering toe te kennen (afhankelijk van eigen sterktes zoals printcapaciteiten), krijgen gebruikers een bepaalde ranking van de meest en minst aantrekkelijke sectoren.

Interesse? Contacteer ons! Het model is exclusief voor leden van Flam3D beschikbaar.