Welding week

Vives Hogeschool en Flam3D zetten 3D-printen in de kijker op Welding Week

Van 19 tot 21 november is het weer zover: Welding week 2019! Dit is het vierjaarlijks las-event in de BeNeLux rond apparaten en technologieën voor het lassen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen. Meer dan 100 exposanten en 5000 lasprofessionals komen samen in Antwerp Expo om er de nieuwste apparaten en technologieën in de laswereld te presenteren en ontdekken. Dat maakt Welding week tot een mooi trefpunt voor de sector.

Laat je verrassen op de Metal 3D Printing Experience zone van Vives Hogeschool en Flam3D

Welding week is dan wel het trefpunt rondom het lassen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen, maar zoals jullie ongetwijfeld weten, is lassen niet altijd noodzakelijk. Nieuwe productieprocessen zorgen er namelijk voor dat deze techniek in sommige gevallen overbodig wordt. Vaak hoeven stukken niet verbonden te worden en kunnen we sterkere stukken 3D-printen in metaal of aluminium. In welke gevallen is dat dan? Kom het ontdekken in de Metal 3D Printing Experience zone van Vives Hogeschool en Flam3D.

Dankzij enkele prachtige 3D-geprinte stukken van onze leden LCV, Seido Systems, Raytech, K3D, VAC Machines, MT3D, EKZO – SLM Solution, Vives Hogeschool, FMI Additive en Bodycote, kunnen Vives Hogeschool en Flam3D fysiek aantonen dat sommige stukken geen las meer nodig hebben. Via deze Metal 3D Printing Zone benut Flam3D, samen met Vives Hogeschool en de samples van onze Flam3D-leden, een mooie kans om 3D-printen steviger in de markt zetten. In dit geval, door lasingenieurs te laten nadenken over de oneindige mogelijkheden van 3D-printen.

Ook benieuwd? Beleef het zelf door langs te komen op onze stand. Registeren kan via deze webpagina.

 

Wil je het volledige aanbod van Welding week ontdekken? Surf dan snel naar de website.