ValCUN viert belangrijke mijlpaal: Eerste Minerva Printer verkocht aan Sirris

ValCUN, een toonaangevende vernieuwer in aluminium Additive Manufacturing (AM), kondigt met trots de eerste verkoop aan van de Minerva Printer aan Sirris, een erkend Belgisch innovatiecentrum voor de industrie. Dit markeert een gedenkwaardige stap voorwaarts in de toepassing van ValCUN’s Molten Metal Deposition (MMD) technologie.

Geprinte lampenkap

Het MMD-proces is een metaaldepositie in één stap, waarbij direct beschikbare, kant-en-klare metaaldraad als grondstof wordt gebruikt. Dit zorgt voor een gebruiksvriendelijke bediening en een snelle implementatie, wat resulteert in een kostenbesparing van 75% tot meer dan 90% in vergelijking met andere AM-metaaltechnologieën. Dit opent de deur naar industriële en serieproductie. MMD biedt ongeëvenaarde duurzaamheid, met zijn energie-efficiëntie, verminderde afval en eliminatie van de behoefte aan giftige chemicaliën of poeders. Door de eenvoudige nabewerking (geen ontbinden, sinteren, poederverwijdering of HIP) biedt MMD ook een uitzonderlijke time-to-part.

Sirris, bekend om zijn engagement om innovatie te stimuleren, heeft het transformatieve potentieel van de MMD-gebaseerde Minerva Printer erkend. De inzetbaarheid, kwaliteit en duurzaamheidsvoordelen van Minerva sluiten naadloos aan bij Sirris’ missie om innovatie aan te moedigen en geavanceerde oplossingen te bieden aan zijn uitgebreide netwerk van 2500 industriële partners. Bovendien is de Minerva Printer gericht op aluminium, een zeer gewild metaal door de industrie dat onderbediend is door bestaande AM-processen ondanks het potentieel van talrijke industriële toepassingen.

Jonas Galle, CEO van ValCUN, toonde zich enthousiast over het partnerschap: “We zijn verheugd om deze samenwerking met Sirris aan te kondigen. Hun expertise in technologisch onderzoek en ontwikkeling vormt een perfecte aanvulling op de baanbrekende mogelijkheden van onze Minerva Printer en zijn MMD-technologie. Samen willen we de grenzen verleggen van wat haalbaar is in de wereld van Advanced Manufacturing. Het industriële netwerk van Sirris zal één van de eersten ter wereld zijn die deze technologie zal ontdekken en er voordeel uit zal halen.

De Minerva Printer opent nieuwe horizonten voor industriële toepassingen, van structurele componenten tot warmtewisselaars en verdeelstukken, en biedt een inzetbare, gebruiksvriendelijke en duurzame productieoplossing. De kosteneffectiviteit spreekt een brede waaier van industrieën aan die aluminium AM willen toepassen. ValCUN’s team van experts zal Sirris ondersteunen bij het gebruik van de Minerva Printer en waardevolle inzichten verschaffen. ValCUN en Sirris zullen hun krachten bundelen in onderzoeksprojecten om de MMD-technologie verder te ontwikkelen, met als doel specifieke industriële uitdagingen aan te pakken en extra waarde te ontsluiten voor de industrie. Samen zullen ze werken aan het benutten van het transformatieve potentieel en het leveren van waardevolle oplossingen voor verschillende industriële behoeften.

Jan De Pauw (links) en Jonas Galle (rechts)