AM Platform Manager UGent

UGent op zoek naar een nieuwe AM Platform Manager

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de wereld van Additive Manufacturing? Dan ben je bij de Universiteit Gent misschien wel aan het juiste adres. AM is een snel groeiende markt met veel potentieel en daar zet de UGent graag op in. Om de opstart en de uitbouw van het Industrieel OnderzoeksFonds (IOF) te ondersteunen in hun onderzoek, wordt een Platform Manager aangeworven.

Over de UGent

De Universiteit Gent is een wereld op zich. Meer dan 8.000 personeelsleden zijn er dagelijks aan de slag in onderwijs en onderzoek, beheer en administratie, technische en sociale voorzieningen, enz. UGent profileert zich als een van de grootste, meest boeiende en toekomstgerichte werkgevers van de regio. De Universiteit Gent telt 11 faculteiten en meer dan 80 vakgroepen, die in elk van de wetenschappelijke disciplines hoogstaande en door onderzoek ondersteunde opleidingen aanbieden.

Takenpakket

Het industriële belang van Additive Manufacturing (AM) groeide sterk in de voorbije jaren. Anno 2020 wordt AM immers niet enkel meer voor het bouwen van prototypes gebruikt, maar kent de techniek zijn ingang in vele industrieën als volwaardige productietechniek. Deze evolutie kadert in de algemene trend van ‘mass customization’. Hierdoor is de AM-markt gegroeid tot een miljarden business die steeds verder blijft groeien.

Om AM voor AUGent ook een ‘enabling technology’ te maken, wil AUGent, met steun van het Industrieel OnderzoeksFonds (IOF), een multidisciplinair platform opzetten rond deze technologie. Om de opstart en de uitbouw van dit platform te ondersteunen, wordt een Platform Manager aangeworven.

Het AM-platform bundelt multidisciplinaire expertise binnen AUGent en is een samenwerkingsverband ‘van materiaal tot toepassing’ die de grenzen van de bestaande AUGent structuren overstijgt. Het bestaande onderzoek en de expertises beslaan verschillende materialen en gerelateerde toepassingen, o.a. polymeren, metalen en beton. Het platform heeft tot doel (1) een overlegde visie inzake AM voor AUGent tot stand brengen; (2) de ontwikkeling en toepassing van AM-technologie bevorderen en versnellen vanuit AUGent; (3) top onderzoek en valorisatie ervan faciliteren in verschillende disciplines waar AM een groeiend belang in heeft; en (4) AUGent internationaal als AM kennis hub op de kaart zetten.

De Platform Manager speelt een centrale en faciliterende rol in de totstandkoming en verdere uitbouw van het AM-platform en zal de AUGent onderzoekers en de bestaande IOF-business developers ondersteunen

Jouw profiel

  • Je hebt een diploma van master in de ingenieurswetenschappen of wetenschappen.
  • Je hebt sterke affiniteit en brede kennis rond additive manufacturing, met focus op materialen, materiaalkarakterisatie, modellering of eindtoepassingen.
  • Je beschikt over een doctoraat relevant voor de functie of relevante industriële ervaring van minstens 5 jaar.
  • Je hebt een interdisciplinaire en generieke technische achtergrond om kennisvraag en -aanbod aan elkaar te linken en om inzicht op te bouwen in uiteenlopende AM-technologieën en onderzoeksinfrastructuur.
  • Je hebt sterke interesse in innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten/diensten in de sector van additive manufacturing, evenals valorisatie van het onderzoek.
  • Je hebt affiniteit met zowel de academische als de bedrijfssector
  • Je bent een teamspeler die vlot en graag samenwerkt met wisselende partners, maar ook zelfstandig kan werken.
  • Je hebt zin voor initiatief.
  • Je bezit sterke sociale en communicatieve vaardigheden (minstens in het Engels en in het Nederlands; bereidheid om desgevallend de kennis van het Nederlands te verdiepen) om goede contacten met verschillende soorten partners en stakeholders uit te bouwen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan en wil je graag solliciteren? Klik dan zeker door naar de jobpagina van de UGent en meld je aan voor deze opportuniteit!