Ledenevent Flam3D

Terugblikken op een geslaagd Flam3D-ledenevent

Op dinsdag 17 december werden de laptops iets vroeger dicht geklapt en de bureaus tijdig dicht getrokken. Waarom? Om 14u opende Flam3D bij Mikrocentrum in Veldhoven de deuren voor de start van haar laatste ledenevent van het jaar. Een beetje een hoogdag voor Flam3D en haar leden; zo zou je het toch wel kunnen noemen. Het was een dag met bijzondere presentaties, interessante pitches en goede netwerking.

Naar goede gewoonte, organiseerde Flam3D op 17 december opnieuw haar halfjaarlijks ledenevent. De dag vond plaats van 14u00 tot 21u00 bij Mikrocentrum in Veldhoven, en was de ideale manier om het jaar 2019 in schoonheid af te sluiten. Een 70-tal deelnemers tekende present en werden in ruil verwend met een bijzonder boeiend programma.

Na een gezellige ontvangst werd het Flam3D-ledenevent geopend met een presentatie over de bevindingen van de Flam3D-ledenenquête. De enquête werd gedurende november en december afgenomen en geeft Flam3D-leden de kans om zelf richting te geven aan hun organisatie. De evaluatie van de werking van Flam3D was (erg) positief, maar onder het motto “Alles kan altijd beter” gebruikt de organisatie de feedback van de leden om haar aanbod nog beter af te stemmen op hun noden en verwachtingen.

De bevindingen van de Flam3D-ledenenquête waren niet de enige reden voor de leden om de boeken wat vroeger dicht te doen. Ze konden zich op het event namelijk ook tegoeddoen aan de bijzondere presentaties van keynote speakers Dr.-Ing. Maximilian Munsch (Ampower) en Dr. Jules A.W. Harings (Aachen Maastricht Institute for Biobased Materials). Beide sprekers gaven buitengewoon boeiende inzichten mee over respectievelijk metaalprinten en 3D-printen met polymeren. Daarop volgden twaalf interessante pitches van Flam3D-leden, waaruit duidelijk bleek dat het netwerk nog beter connecteren nog steeds een noodzaak is. Om daar alvast aan te beginnen, werd de avond in schoonheid afgesloten met goede netwerking en een heerlijke maaltijd.

Kortom, Flam3D kijkt terug op een geslaagd ledenevent met dank aan Mikrocentrum voor de fantastische hosting.