Family of the Future

Succesvolle lancering Family of the Future

Afgelopen weken stelden we samen met dertig bedrijven en onderzoeksinstellingen onze Family of the Future voor op Prototyping en Formnext. Met deze ongeziene samenwerking willen we 3D-printing meer bekendmaken bij potentiële gebruikers. De technologie is, ondanks de hype er rond, nog steeds een nobele onbekende binnen vele maakbedrijven.

 

“Family of de Future” is een conceptvoorstelling van een vrouw, man en kind. Die drie poppen dienen als kapstok om meer dan 90 3D-geprinte stukken te demonstreren, in meer dan 15 verschillende 3D-print-methodes: van geprinte elektronica tot onderdelen in metaal en keramisch materiaal. Aan de hand van een bijhorende website en informatiebrochure wordt de technologie en mogelijk gebruik verder toegelicht.

 

Het project werd gretig opgepikt door de Vlaamse algemene pers en de internationale 3D-printpers (3dprint.com, 3dprintingindustry.com, 3ders.org, TCT). De poppen zullen nu minstens een jaar lang blijven rondreizen op verschillende technologie-evenementen, beurzen en scholen met als doel kennis over 3D-printen te verspreiden.