Start to 3D Print at Seido Systems

Start to 3D Print: Wegwijs in de wereld van Additive Manufacturing

Laat je inspireren door praktijkvoorbeelden en ontdek de mogelijkheden van 3D printen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat ongeveer 16 procent van de bedrijven in de Benelux 3D print in-house of het uitbesteedt. Flam3D schat de cijfers voor Vlaanderen net zo hoog in, wat betekent dat 84 procent van de bedrijven nog niet aan 3D printen doet. Om deze bedrijven op weg te helpen in de AM-wereld organiseren Flam3D en IndustrialFairs op 28 februari het seminar Start to 3D print en dat is ook 3D Print Magazine niet ontgaan.

Het seminar biedt een overzicht van de verschillende AM-technieken, voor- en nadelen en geschikte toepassingen. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden van de deelnemende Flam3D-leden getoond, waaronder leverancier van Desktop Metal AM-systemen Bühlmann, Kiamco (Harry Kleijnen)  over industrieel metaalprinten, Metal Technics 3D omtrent support en design voor metaalprinten en Rösler Benelux die dieper ingaat op postprocessing mogelijkheden.

Gastheer Seido Systems toont hun brede gamma aan 3D-printers en kan hun 3D-printervaringen belichten vanuit zowel de kant van de reseller als die van de toeleverancier. Het event is tevens een voorproefje voor Machineering, een beurs voor de maakindustrie die eind maart in Brussel plaatsvindt en waar additive manufacturing een van de technologie thema’s zal zijn.

Het event is gratis en begint om 16.00 uur, aanmelden kan via deze link. Met het seminar hopen de organisatoren bedrijven die zich afvragen of 3D printen iets voor hen is, op weg te helpen en te inspireren om 3D printen toe te passen als maaktechnologie naast CNC-frezen en draaien.

Ben je toch niet volledig overtuigd en ben je op zoek naar meer info? Lees dan zeker het artikel in 3D Print magazine.