Start to 3D Print

Start to 3D Print: Aanwezigen ontdekken het potentieel van 3D-printen voor hun organisatie

Bedrijven overwegen steeds vaker om de stap te zetten richting 3D-printing maar stoten daarbij vaak op verschillende vraagstukken. Vraagstukken waarvoor geen eenvoudige oplossing voorhanden is en waar advies van deskundigen van pas komt. Dit was dan ook de insteek voor de Start to 3D Print avond georganiseerd door Flam3D in samenwerking met Industrialfairs. Deze editie vond plaats in Wevelgem waar host Seido Systems hun toonzaal vrijgaf voor het event.

Additieve Manufacturing (AM) is hoe langer hoe meer een technologie die kan toegevoegd worden aan het rijtje opties ter beschikking van elk maakbedrijf. Het Start to 3D Print event wil daarop inspelen en de bezoeker laten kennismaken met 3D printing. Tijdens dit unieke evenement krijgt de bezoeker dan ook een uitgebreid overzicht van de vele mogelijkheden omtrent 3D-printen.

Omdat AM een ingewikkelde materie kan zijn, werd tijdens het event de technolgie zo vatbaar mogelijk voorgesteld aan de aandachtige publiek met behulp van concrete bedrijfscases en praktische voorbeelden van enkele Flam3D-leden: BuhlmannKIAMCORösler Benelux, Metal Technics 3D en Seido Systems. Zo wordt er duidelijkheid geschept wanneer 3D-printen wel of niet zinvol kan zijn binnen een organisatie.

Naast de kennis die er vergaard werd, was er na de presentaties ook volop de gelegenheid om te netwerken onder het genot van enkele hapjes en een rondleiding. Hierdoor kregen de aanwezigen een indruk van de technologie en hoe het kan helpen beslissen of 3D-printing bij hen een efficiënter, goedkoper en/of beter productieproces kan ondersteunen.

Heb je de avond gemist of herbekijk je graag nog eens de presentaties? Download deze dan hier: