MetalFuse Raise3D

Raise3D Benelux presenteert nieuwe industriële metaal print-oplossing tijdens TechniShow.

Eind vorig jaar kondigde Raise3D de nieuwe MetalFuse metaalprint-oplossing en de RMF500 voor grootformaat vezelversterkt printen aan. Tijdens TechniShow 2022, dat dit jaar plaatsvindt van 30/08 tot 02/09, worden beide printoplossingen voor het eerst getoond aan het publiek in de Benelux. Het Flam3D-lid is te vinden in Hal 11, stand 11.C008.

MetalFuse biedt een volledige in-house oplossing voor het 3D-printen van kleine batches van metalen onderdelen. De technologie werkt met de Ultrafuse® metaalfilamenten van BASF Forward AM en biedt bedrijven volledige ontwerpvrijheid aan een lage ‘cost of ownership’. De complete set bestaat uit de Forge1 3D-printer, de D200-E debinder en de S200-C sinterer, gecombineerd met een speciale editie van IdeaMaker die compatibel is met MIM-apparatuur.

De voordelen van MetalFuse zijn onder meer de lage overheadkosten en de mogelijkheid om batchproductie uit te voeren. MetalFuse bespaart meer energie en is milieuvriendelijker in vergelijking met processen als CNC en SLM (Selective Laser Melting). MetalFuse maakt gebruik van het katalytische debindingsproces, wat leidt tot 60% minder verwerkingstijd en een toename van de dichtheid van het onderdeel tot 97% van de dichtheid van smeedijzer.

Ook de RMF500 wordt voor het eerst voorgesteld op TechniShow door Raise3D. Deze machine is gespecialiseerd in het printen van complexe onderdelen met een hoge sterkte-gewichtsverhouding met behulp van vezelversterkte thermoplasten. De RMF500 heeft een zeer hoge nauwkeurigheid, consistente extrusie, hoge printsnelheid en een enorm bouwvolume van 500x500x500mm. Dankzij deze eigenschappen kan de RMF500 grote batches of onderdelen op een zeer efficiënte manier produceren.

De RMF500 is specifiek ontworpen om de maximale kostenefficiëntie te bereiken in termen van materiaalprestaties versus de proceskosten. Een doorgedreven optimalisatie van het ontwerp van het systeem, resulteert in een machine met een veel lager energieverbruik.

Ontdek deze printers op TechnShow 2022 bij Flam3D-lid Raise3D in Hal 11. De toegang is gratis na registratie via deze link.