Parts On Demand introduceert PA11GF Black

Parts On Demand introduceert PA11GF Black

Het glasgevulde 3D-printmateriaal voor krachtige onderdelen

De 3D-printtechnologie biedt talloze mogelijkheden en voordelen voor diverse industrieën en sectoren. Een van de belangrijkste factoren die de kwaliteit en prestaties van 3D-geprinte onderdelen beïnvloeden, is het gebruikte materiaal. Flam3D-lid Parts On Demand speelt hierop in dankzij hun nieuwe PA11GF Black voor SLS-printtechnologie.

“De terminator onder de 3D-printmaterialen” – zoals het Utrechtse printbedrijf het materiaal zelf noemt – is slijtvaster, door-en-door zwart, mechanisch beter belastbaar en wordt bovendien gewonnen uit een hernieuwbare bron: de castorboon. Het Utrechtse bedrijf 3D-print vaak onderdelen voor de automotive industrie en machinebouw, en komt met het materiaal dan ook tegemoet aan de wensen van deze markten.

Glasgevulde materialen zijn over het algemeen sterker en slijtvaster door de glasdeeltjes die de polymeerketens versterken. Ze behouden hun maatvoering en vorm, zelfs bij hoge temperaturen. Bovendien biedt PA11GF Black superieure detailweergave en is het in staat om verfijnde onderdelen te produceren.

PA11GF Black is een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar krachtige en duurzame 3D-geprinte onderdelen met een indrukwekkend zwart uiterlijk. Op 29 maart 2023 stelt het bedrijf het vernieuwende materiaal voor het eerst voor op de AM for Production-beurs in de Brabanthallen, ’s Hertogenbosch (NL).

Kom je graag meer te weten over het 3D-printmateriaal? Klik dan zeker door naar de website van Parts On Demand voor meer details.

“Onze kracht is dat we zoveel ervaring met SLS 3D printen hebben dat we niet alleen de materialen kunnen ontwikkelen maar ook de bijbehorende parameters.”

Neil Van Es, CEO Parts On Demand