Kunststoffenbeurs 2022

Organisatie Kunststoffenbeurs 2022 en Flam3D werken samen aan thema 3D-printen voor 23ste editie

Een interessant aanbod, zowel voor Flam3D-leden als bezoekers

Op 14 en 15 september gaat de 23ste editie van de Kunststoffenbeurs door in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. De Kunststoffenbeurs is de belangrijkste vakbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie in de Benelux. Het is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt, haar inspanningen en innovatiekracht zichtbaar maakt en elkaar jaarlijks ontmoet. Voor Flam3D is dit opnieuw een uitgelezen kans om Additive Manufacturing (AM) bij dit gevarieerde, maar gerichte doelpubliek in de kijker te zetten; want – u raadt het – kunststoffen zijn een belangrijk basismateriaal binnen 3D-printing. Flam3D staat samen met de organisatie van de beurs in voor het 3D-printplein, eyecatchers voor het innovatieplein en verzorgt ook een lezingentrack rond de innovatieve technologie.

Via het 3D-printplein willen de organisatie van de Kunststoffenbeurs en Flam3D verschillende stakeholders, aanbieders, producten en diensten rond 3D-printing centreren, zodat de beursbezoeker makkelijk verschillende mogelijkheden en technieken voor kunststof 3D-printen kan ontdekken. Flam3D zelf zal op het plein aanwezig zijn met neutraal en onafhankelijk advies rond en contacten binnen Additive Manufacturing. Flam3D-leden kunnen bij het plein aansluiten mét 10% ledenkorting. Dat is niet alleen voordelig voor onze leden, maar ook voor de bezoeker: het 3D-printplein wordt 1 centraal punt voor AM, waar je meteen concrete producten en cases kunt vinden bij Flam3D-leden.

PS. Ben jij Flam3D-lid en wil jij deelnemen aan het plein? Contacteer ons dan via deze link.  Concreet gaat het om stands 198 tot en met 204 op de plattegrond. Ook bij interesse in de lezingentrack en het innovatieplein kan je ons contacteren

Over de Kunststoffenbeurs en waarom je een bezoek niet mag missen

Op de Kunststoffenbeurs ontdekken bezoekers de laatste ontwikkelingen binnen de markt en ontmoeten ze in korte tijd belangrijke spelers uit de kunststof- en rubberwereld, op zowel de beursvloer, het machineplein, de diverse themapleinen als tijdens het congresprogramma. Tijdens de 2022-editie van de beurs staan innovatiekracht, duurzaamheid en de slimme kunststofporductie van de toekomst centraal. Dat doen ze door drie componenten in de spotlights te plaatsen, die op weg naar de toekomst van kunststof en rubber een belangrijke rol spelen. De eerste is ‘sustainability & recycling’ waarbij je op de Rethink Expo en het Rethink paviljoen alles kan ontdekken over duurzaamheid, recycling, redesign en het reduceren van de CO2-afdruk. De tweede component ligt in ‘smart production & digitalization’. Bij de exposanten, op het machineplein en via het congresprogramma kan je slimme en innovatieve oplossingen leren kennen rondom automatisering, digitalisering, connectiviteit, procesoptimalisatie en software. De derde component ‘innovation & knowledge’ zal de beursbezoekers laten kennismaken met kennis- en onderwijsinstellingen, onderzoeksprojecten, start-ups en studententeams in de kennis- en onderwijshal.

Wil jij ontdekken wat kunststof future proof maakt? En meer bepaald, wat er al mogelijk is binnen (kunststof) 3D-printen of wanneer en hoe 3D-printen ook voor jouw bedrijf een competitief voordeel kan bieden? Kom je licht opsteken op het 3D-printplein (stands 198-204) van de Kunststoffenbeurs. Registreren kan via deze link.