VIVES – Best practises in Metal 3D printing

Vives organiseert een hands-on workshop rond metaalprinten: guidelines – tips and tricks, techniques, basic design rules and post processing. Do’s and dont’s in no nonsense style. Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt!

Vives bouwde de afgelopen jaren een grondige expertise op in het toegepast metaalprinten via de SLM (DMLS) technologie. In deze workshop maak je kennis met het metaalprinten door middel van poederbedtechnologie (SLM/DMLS). Met deze techniek worden onderdelen vervaardigd met eigenschappen equivalent aan het basismateriaal. Printen in materialen als RVS, aluminium, titanium en inconel gaat prima.

Na het overlopen van de mogelijkheden, wordt ingezoomd op het proces aan de hand van uitgewerkte cases om een dieper inzicht te verwerven in de mogelijkheden en de valkuilen. Vervolgens gaat men aan de slag met ontwerpen (eigen cases zijn mogelijk!), en wordt het volledige proces van model tot geprint onderdeel doorlopen. Daarnaast zal een gedetailleerd overzicht van andere metaalprinttechnieken en hun toepassingsgebied gegeven worden. Tot slot worden ook de trends op de metaalprintmarkt nog even bekeken.

De doelgroep van deze workshop bestaat uit (mechanisch) ontwerpers, productieleiders, projectleiders en engineers.

Deze eenmalige sessie vind plaats op  woensdag 23 januari 2019, maar kan ook op aanvraag  ‘in company’ op datum naar keuze gegeven worden.

Deze opleiding komt volledig in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille. Let wel: de steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Meer info op www.kmo-portefeuille.be – erkenningsnummer VIVES-zuid: DV.O101992

Startmomenten: 23/01/2018
12/06/2019
Onderwijsinstelling: Vives
Type opleiding: korte opleiding of bijscholing
Tijdstip lessen: dag
Kostprijs: € 325
Website: Vives - Best practices in metal 3D-printing

Locatie:

Katholieke Hogeschool VIVES Zuid, Doorniksesteenweg, Kortrijk, België

Telefoonnummer:

+32 56 26 41 20