VIVES – Bachelor in de ontwerp- en productietechnologie

In deze opleiding kom je als creatieve ontwerper én constructeur volledig aan je trekken. Het is een veelzijdige, praktijkgerichte opleiding die steunt op drie pijlers: ontwerptechniek, productietechniek en technologische vormgeving. De nadruk ligt niet enkel op het (technisch) ontwerp, maar evenzeer op de realisatie ervan.

In een stimulerende leeromgeving maak je kennis met de nieuwste, innoverende ontwerptechnieken (CAD tekenen, rapid prototyping…). Je leert alles over de klassieke en over de nieuwe, opkomende productietechnieken. Via hoorcolleges, uitgebreide labosessies en projecten krijg je de technologische basisprincipes onder de knie.  (mechanica, elektriciteit, materialenleer…)

Het diploma bachelor in de ontwerp- en productietechnologie kent twee afstudeerrichtingen: kunststofverwerking en ontwerp- en productietechnologie. Kies je voor de afstudeerrichting ontwerp- en productietechnologie, dan ligt de klemtoon op mechanisch ontwerp, automatiseringstechnieken en/of werktuigbouwkunde. Kies je voor de afstudeerrichting kunststofverwerking, dan ligt de klemtoon op het ontwerp van kunststofproducten en de daarbij horende verwerkingsprocessen.

Startmomenten: 23/09/2019
Onderwijsinstelling: VIVES Hogeschool
Type opleiding: voltijdse opleiding
Tijdstip lessen: dag
Kostprijs: € 922.30
Website: VIVES Hogeschool

Locatie:

Katholieke Hogeschool VIVES Zuid, Doorniksesteenweg, Kortrijk, België

Telefoonnummer:

+32 478 92 76 78