New director of Flam3D - Meet Sofie Rasschaert

Nieuwe directeur van Flam3D: Maak kennis met Sofie Rasschaert

Een enthousiaste verbinding tussen technologie en mensen

Hou je 3D-geprinte hoeden vast want Flam3D heeft zojuist gescoord met onze nieuwste aanwinst, Sofie Rasschaert! Met bijna tien jaar ervaring in de wereld van additive manufacturing (AM), gaande van een wereldspeler (Materialise) tot kleinere KMO’s (Tenco DDM), brengt Sofie een schat aan kennis en expertise mee. Zij neemt de plaats in van Kris Binon als directeur van Flam3D.

Sofie heeft de technische verkoopwereld bedwongen en is opgeklommen tot leidinggevende. Haar uitgebreide achtergrond geeft haar een diepgaand inzicht in AM-technologieën en traditionele productietechnieken zoals verspaningstechnieken en spuitgieten. Ze is een expert in het leggen van waardevolle verbanden tussen verschillende technologieën en bedrijven.

Over Sofie’s talenten en vaardigheden gesproken: Ten eerste haar uitgebreide netwerk. Dankzij haar diverse professionele ervaringen heeft ze sterke connecties opgebouwd binnen de AM-industrie en daarbuiten. Ontwerp- en engineeringbureaus, productiecentrales. Haar netwerk strekt zich uit over verschillende sectoren, waardoor ze fantastische kansen en samenwerkingen kan identificeren.

Sofie heeft een Master in Product Design en haar ogen stralen innovatie en creativiteit uit. Ze is altijd op zoek naar nieuwe kansen, die ze moeiteloos spot en grijpt. Bij Flam3D kan ze dan ook haar passie voor het spotten van kansen en het creëren van waarde volop kwijt.

Wat Sofie onderscheidt is haar vermogen om mensen te enthousiasmeren en te overtuigen. Gewapend met een krachtige mix van technische expertise en communicatieve vaardigheden slaat ze onverschrokken bruggen tussen verschillende partijen. Zie haar als de ‘spin-in-het-web’ die voldoening vindt in het verbinden van afdelingen, bedrijven en technologieën.

Wanneer ze de professionele wereld niet verovert, geeft Sofie zich over aan haar andere passies: reizen en het buitenleven verkennen. Je vindt haar vaak met een rugzak, op zoek naar ongerepte en serene locaties. De natuur is haar heiligdom, haar go-to voor het opladen van die batterijen. Geen wonder dat ze koos voor een verblijf in een bosrijke omgeving.

Met haar aanstekelijk enthousiasme, uitgebreide kennis, ervaring, en talent voor het leggen van contacten, is Sofie Rasschaert van onschatbare waarde voor Flam3D. Ze zal ongetwijfeld een centrale rol spelen in het identificeren van nieuwe mogelijkheden en het versterken van samenwerkingen binnen de AM industrie en daarbuiten.

Wil je Sofie beter leren kennen? Aarzel niet om haar een warm welkom te heten via e-mail, connecteer met haar op LinkedIn, of wie weet loop je haar tegen het lijf op een van onze komende evenementen zoals Advanced Engineering.