Formnext

Niet te missen AM-events uit de regio in 2020

Ook 2020 wordt weer een druk jaar voor Additive Manufacturing. Er staan namelijk weer heel wat 3D-print-events op de kalender en dat is misschien maar goed ook, want de zaken veranderen snel in deze innovatieve industrie. Om de x-aantal tijd een AM-event dat de nieuwigheden even samenvat en demonstreert aan het grote publiek, is dus geen overbodige luxe. Zie je toch door het bos de bomen niet meer? Of weet je niet op welke events je precies een kijkje kan komen nemen? Geen nood; we lijsten de belangrijke events in de regio hieronder even voor je op.

Flam3D zal ook aanwezig zijn op onderstaande events. De ene keer met een beursstand, de andere keer met een lezing, een groepsstand of een 3D-café. Telkens onder een verschillende noemer, maar wel steeds met hetzelfde doel: het goede woord over 3D-printen verspreiden. Flam3D is er voor elke bezoeker, die een antwoord wil vinden op AM-gerelateerde vragen via neutraal en onafhankelijk advies.

RapidPro

04-05 maart in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven, Nederland

RapidPro is een internationale vakbeurs voor Rapid Prototyping en Additive Manufacturing in de Benelux die oplossingen aanreikt voor alle fases van productontwikkeling, prototyping en productie. De beurs viert dit jaar zijn tiende editie en presenteert het complete digitale productie-ecosysteem voor de technische maakindustrie. RapidPro legt zich daarbij toe op actuele onderwerpen zoals o.a. kwaliteitswaarborging en hard- en software integratie. Bovendien worden diverse technieken in alle fases van productontwikkeling, prototyping en productie behandeld met focus op concrete toepassing en ROI.

Sign & Print Festival

11-12 maart in Evenementenhal Gorinchem, Nederland

Het Sign & Print Festival laat zijn bezoekers kennismaken met het creatieve aanbod aan toepassingen in visuele communicatie. Het festivalterrein bestaat uit vier area’s: technologieën, materialen, duurzaamheid en design. Om alle ontwikkelingen in de categorie technologieën te presenteren, wordt op dat terrein ook aan het onderwerp 3D-scannen en -printen geraakt. Op het festival gaan creativiteit, interactie en innovatie hand in hand door innoverende toepassingen, producten en diensten live op het festivalterrein te presenteren. Daarnaast vinden verschillende kennissessies plaats.

TechniShow

17-20 maart in Jaarbeurs Utrecht, Nederland

De TechniShow is een toonaangevend platform in de Benelux voor de innovatieve industriële productietechnologie. Dankzij circa 425 exposanten vat de beurs de toekomst van de maakindustrie samen zodat bezoekers met voldoende informatie en inspiratie een volgende stap in slimme productietechnologie kunnen zetten. TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het productieproces worden gedemonstreerd. Gelijktijdig met de TechniShow vindt de ESEF Maakindustrie plaats. Met ruim 260 exposanten is dit het grootste evenement in de Benelux voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Na gratis registratie heb je met je badge toegang tot beide beurzen.

3D Printing value chain event

21-22 april in Brightlands Chemelot Campus, Nederland

Het 3D Printing value chain event richt zich op het 3D-printen van polymeren en legt zich daarbij toe op diverse en complexe aspecten van de technologie, van ontwerp tot eindproduct. Via een tweedaagse conferentie en een expositie faciliteert het event een uitwisseling van kennis, huidige status, vaardigheden en middelen. Bovendien ondersteunt het de bezoekers in het opbouwen van toekomstige zakelijke relaties. Het evenement wil de nodige tools aanreiken om de overgang van traditionele productiemethoden naar 3D-printen te vergemakkelijken. Daarom richt het zich op iedereen die betrokken is bij de waardeketen van het creëren van een product via 3D-printing.

Advanced Engineering

27-28 mei in Antwerp Xpo, België

Op Advanced Engineering komt het volledige traject van productontwikkeling in de Belgische maakindustrie aan bod: design en prototyping, materialen, elektronica en connectiviteit. Het event laat zien op welke innovaties je moet inzetten, welke trends er op til zijn en hoe de meest actuele vraagstukken rond productontwikkeling worden beantwoord. Advanced Engineering connecteert verschillende sectoren en helpt bezoekers hun producten future proof te houden.

Formnext

10-13 november in Frankfurt am Main, Duitsland

Formnext is de grootste internationale beurs en conferentie over Additive Manufacturing/ 3D-printing en de next generation van intelligente industriële productie in Europa. Nergens anders vind je zo’n wereldwijd en toonaangevend event volledig gewijd aan alle facetten van 3D-printing. Je kan er het volledige spectrum van AM ontdekken, van procesketens tot procesintegratie. Daarnaast biedt de beurs conferentie- en bijscholingsmogelijkheden als input voor nieuwe ideeën en brengt het inzicht in de toekomst van innovatieve productie. De beurs groeide van één hal enkele jaren geleden naar vier hallen die meer dan 800 exposanten uit meer dan 30 landen verzamelen.