Flyer VSC Lunch Session on AI

Neem deel aan VSC Lunch Session over AI

Vanaf oktober 2021 lanceert het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) zijn Lunch Sessions. Deze twee uur durende online sessies zijn gepland tijdens de lunchpauze en omvatten twee use cases gevolgd door een presentatie door VSC over het betreffende onderwerp. Daarnaast volgt er telkens een Q&A-sessie met het publiek. De eerste lunchsessie vindt plaats op donderdag 7 oktober 2021, van 12.00 uur tot 13.45 uur CEST. Deze sessie gaat over High-performance computing (HPC) en kunstmatige intelligentie (AI), d.w.z. het vermogen van een machine om mensachtige eigenschappen te vertonen, zoals redeneren, leren, plannen en creativiteit.

Tijdens de lunchsessie over AI zullen twee use cases worden gepresenteerd. Een over AI voor de maakindustrie door Kurt De Grave van Flanders Make en een andere over AI en materiaalonderzoek, gepresenteerd door Michael Sluydts van ePotentia. Kenneth Hoste van VSC/UGent zal het vervolgens hebben over AI en GPU’s. Wie mag dit niet missen? Dit evenement is relevant voor wetenschappelijke en industriële onderzoekers, HPC-liefhebbers en overheidsfunctionarissen. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht.

VSC is een samenwerkingsverband tussen de vijf Vlaamse universiteiten en hun universitaire associaties en is de high-performance research computing omgeving van Vlaanderen. VSC bundelt knowhow in wetenschappelijk en technisch computergebruik (waaronder high performance computing, high throughput computing, cloud computing en dataverwerking) in Vlaanderen en levert diensten aan onderzoekers, de industrie en de overheid. Het VSC wordt beheerd door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO).

Wilt u meer weten over AI voor HPC? Schrijf je dan in voor deze gratis VSC Lunch Sessie via deze pagina.