Materialise Metal Masterclass

Neem deel aan de Materialise Metal Masterclass

Materialise organiseert elk jaar verschillende masterclasses om mensen binnen en buiten de 3D printwereld bij te praten. Ook in oktober komen er weer enkele interessante classes aan. We konden alvast een blik werpen op de verschillende mogelijkheden en daaruit willen we jullie kennis laten maken met de Metal 3D Printing Masterclass.

Waar gaat het over?

Materialise Metal Masterclass, van 4 tot 6 oktober, geeft een driedaagse introductie in professioneel metaal 3D-printen. Samen met het Materialise team ontdek je de fundamenten van hoe en wanneer metaal 3D-printen te gebruiken om zo de mogelijkheden voor jouw bedrijf te maximaliseren. Deelnemers krijgen een overzicht van de metaal 3D-printtechnologieën en hoe ze werken. Bovendien leer je er over de ontwerpoverwegingen en methodologie voor metaal 3D-printen. 

De masterclass wil aan 2 leerdoelen voldoen. Ten eerste is het de bedoeling de leercurve voor metaal AM-vaardigheid in te korten van minstens drie maanden tot twee dagen. Ten tweede behandelt de cursus het verwerven van kennis om printprocessen te verbeteren, fouten te begrijpen en hoe deze te herstellen. Om het overzichtelijk te houden is de mastercalss opgedeeld in verschillende cursusonderwerpen waarin veel onderdelen met betrekking tot metaalprinten aan bod komen. Benieuwd welke onderwerpen aan bod komen? Klik dan op deze link.

Wie kan deelnemen?

Professionele gebruikers van metaal 3D-printen op zoek naar theoretische en praktische kennis van de verschillende aspecten en uitdagingen van metaal AM, met een specifieke focus op laser smelttechnologie. Aanbevolen voor gebruikers met nul tot twee jaar ervaring.

Details over de masterclass

De Metal Masterclass is zowel online als fysiek te volgen. Beide opties volgen een eigen traject, maar binnen dezelfde cursusonderwerpen.

  • Online

Flexibele toegang tot online training en 12 uur interactieve live instructies. Deelnemers hebben 3 weken de tijd om de training te voltooien, vragen te laten beantwoorden door Materialise-experts en een certificering te behalen. 

  • Fysiek

Twee volle dagen, interactieve trainingssessies gefaciliteerd door Materialise-experts op locaties over de hele wereld met netwerkmogelijkheden. Eten en drinken zijn inbegrepen.

Hoe kan je registreren?

Registratie is snel en eenvoudig via de website van Materialise. Bezoek de website hier.