Metal 3D Challenge

Meld je aan en wie weet kan je binnenkort jouw model fysiek in handen nemen als een van de winnaars van de Metal 3D Challenge!

Hogeschool VIVES en Flam3D dagen met de Metal 3D Challenge creatieve ontwerpers uit om een innovatief ontwerp voor metaalprinten uit te werken. Inzendingen staan open voor een zo breed mogelijk publiek in de Benelux, onderverdeeld in categorieën als secundair onderwijs, hoger onderwijs, bedrijven en particulieren/makers/FabLabs. Inschrijven kan via deze link.

Prijzenpot:

 • Je eigen ontwerp, geprint in metaal. Nieuw is de mogelijkheid tot in titanium aangeboden door partners Renishaw en ESMA, en tot printen in Inconel, aangeboden door partner Oerlikon. Ook 3D Systems zal instaan voor een deel van het printwerk.
 • Eind februari/begin maart organiseert Vives feedbacksessies rond design en simulatie van je 3D ontwerp met de Materialise Magics software. Meer info volgt.
 • De winnende ontwerpen worden bovendien in duplicaat geprint, en zullen samen met VIVES en Flam3D doorheen het jaar meereizen naar beurzen Advanced Engineering 2019 (Gent, BE), Welding Week 2019 (Antwerpen, BE), Prototyping Expo 2019 (Kortrijk, BE), Formnext 2019 (Frankfurt, DE), TechniShow 2020 (Utrecht, NL) en RapidPro 2020 (Eindhoven, NL).
 • Daarnaast zullen de winnaars ook de nodige publiciteit gegeven worden met artikels in prominente vakbladen en tijdschriften.
 • Voor bedrijven spekken we de prijzenpot op onderstaande wijze verder aan:
  • Gratis hands-on opleiding “Best Practices in Metal 3D Printing” voor twee personen (www.vives.be/metal3d), ter waarde van 750 EUR
  • Mogelijkheid tot verspreiden van relevante vacatures rond 3D-technologiën via nieuwsbrief Flam3D en VIVES (max. 3 jaar).
  • 1 jaar gratis lidmaatschap van Flam3D (voor bedrijven die nog geen lid zijn)
Advanced Engineering logo

De officiële prijsuitreiking zal doorgaan op Advanced Engineering 2019, woensdag 22 Mei vanaf 17u in Flanders Expo, Gent en wordt afgesloten met een feestelijke receptie, aangeboden door Air Liquide.

Met dank aan partners 3D SystemsAdvanced Engineering, Air LiquideESMA, Materialise, Oerlikon en Renishaw.

P.S.: Interesse om met jouw organisatie deze wedstrijd ook te ondersteunen en in the picture te komen? Contacteer ons voor de mogelijkheden.