Massivit 10000

Flam3D-lid Massivit 3D lanceert zijn Massivit 10000 in Parijs

Massivit 3D wil productie van composietmarterialen transformeren met lancering van zijn Massivit 10000 Additive Tooling Systeem

Flam3D-lid Massivit 3D Printing Technologies, een leverancier van grootschalige 3D-printsystemen, heeft de lancering aangekondigd van het Massivit 10000 additive manufacturing tooling systeem dat zal worden onthuld op het komende JEC World 2022 evenement in Parijs van 3-5 mei. Bezoekers aan JEC World kunnen een live demonstratie van de Massivit 10000 reserveren en een reeks mallen en onderdelen bekijken op de stand van Massivit 3D (hal 5, M46) op de beurs.

Wat is de Massivit 10000?

De Massivit 10000 is ontworpen om erkende knelpunten bij de productie van composietmaterialen op te lossen en automatiseert en verkort conventionele processen voor composiettoolingdie traag, duur, en vaak verspillend zijn en ook sterk afhankelijk zijn van geschoold handwerk. De 10000 maakt gebruik van de nieuwe Cast-In-Motion technologie van het bedrijf, waarmee complexe mallen, matrijzen, opspandoorns en prototypes rechtstreeks ge-3D-print kunnen worden. Het biedt geometrievrijheid voor zeer efficiënte ontwerpen en digitale nauwkeurigheid. De technologie is ontworpen voor een groot aantal industrieën, waaronder scheepvaart, spoorweg, automobiel, defensie en ruimtevaart, maar ook sportartikelen, badartikelen en meubilair.

Het Massivit 10000 additive tooling systeem werd geselecteerd als winnaar van de prestigieuze ACE Award for Composites Excellence door de American Composites Manufacturers Association op het CAMX 2021 evenement in Dallas. Tot op heden zijn 17 voorbestellingen gedaan – twee daarvan omvatten bèta-overeenkomsten met het in Israël gevestigde bedrijf Kanfit (fabrikanten van onderdelen van composietmateriaal voor belangrijke spelers in de wereldwijde luchtvaartmarkt) en het in de VS gevestigde bedrijf Lyons (specialisten in luxe badartikelen). Massivit 3D zal Massivit 10000 systemen leveren aan klanten vanaf kwartaal 2, 2022.

Gieten tussen opofferingsmuren

Efficiëntie van de Cast-In-Motion technologie

Massivit 3D’s Cast-In-Motion technologie stelt composietfabrikanten in staat om hun tooling workflows te verkorten van de traditionele 19 stappen naar 4 stappen. Het elimineert de noodzaak om een eerste plug of master te produceren door de mal direct te printen en gieten met behulp van snelle additive manufacturing gecombineerd met gietmaterialen van industriële kwaliteit. Dit geavanceerde proces verkort de tooling tijd met 80% en biedt een groot aantal zakelijke voordelen, waaronder een vermindering van handmatige arbeid, een daling met 90% van de arbeidsgerelateerde kosten, een vermindering van de bijbehorende inventaris en transport, en een aanzienlijke vermindering van de verspilling van dure materialen.

De Massivit 10000 brengt de eerste ge-3D-printe isotrope matrijs voor composietproductie op de markt. In tegenstelling tot bestaande thermoplastische additieve toolingsystemen, maakt de printer gebruik van hoogwaardige thermohardende materialen om een enkele, uniforme gietvorm te produceren die in een echte isotrope matrijs resulteert. Bovendien voorziet het de gieters van gietmaterialen met zeer voorspelbare mechanische en thermische eigenschappen, een lage thermische uitzettingscoëfficiënt en een hoge warmte-afbuigingstemperatuur.

Lancering tijdens JEC World 2022

Massivit 3D’s CEO, Erez Zimerman, verklaarde: “We kijken reikhalzend uit naar deze gedenkwaardige gebeurtenis, die een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf markeert en innovatie in de markt van de composietenproductie injecteert. De markt voor composiettooling is lang tegengehouden door verouderde processen en technologieën. Het is de hoogste tijd om digitale transformatie in deze markt te faciliteren en wij zijn er trots op dat wij de relevante knowhow, expertise en innovatie voor dat doel ter tafel kunnen brengen.”

Het Flam3D-lid heeft de lancering aangekondigd van het Massivit 10000 additive manufacturing tooling systeem op het komende JEC World 2022 evenement in Parijs van 3 tot 5 mei. Bezoekers kunnen een live demonstratie reserveren via deze link.

Meer info rond het Flam3D-lid of de nieuwe Massivit 10000 vind je via hun website.