MakerBot

MakerBot breidt distributeursnetwerk uit met Unitum Group BV

MakerBot, een toonaangevende leverancier van FFF-machines en een dochteronderneming van Stratasys, heeft een overeenkomst getekend met de Unitum Group BV dat het bedrijf in staat stelt het MakerBot METHOD 3D-printplatform te distribueren in de Benelux via haar divisie Distrinova. De samenwerking verhoogt de beschikbaarheid van het METHOD-platform, accessoires en materialen voor meer klanten in de hele regio.

Distrinova is een gespecialiseerde distributeur van 3D-printoplossingen in de Benelux voor een aantal 3D-printerbedrijven en filamentleveranciers. Door MakerBot 3D-printers, accessoires en materialen aan zijn portfolio toe te voegen, kan Distrinova nog meer krachtige 3D printtechnologieën leveren aan ingenieurs, ontwerpers en andere professionals die ze het meest nodig hebben. Als onderdeel van de samenwerking biedt Distrinova nu het volledige METHOD-platform, inclusief de METHOD en METHOD X 3D-printers, METHOD Carbon Fiber Editions, METHOD-accessoires en METHOD-materialen, evenals de educatieve 3D-printoplossingen van het bedrijf, via zijn uitgebreid netwerk van partners.

“We zijn erg trots om MakerBot en de METHOD-technologie in ons gamma te introduceren. Met het METHOD-assortiment kunnen we ons resellernetwerk niet alleen betrouwbare, geavanceerde 3D-printers aanbieden, maar ook de mogelijkheid om eindklanten een hoge toegevoegde waarde te bieden, met name oplossingen voor een groot aantal nieuwe toepassingsgebieden. Daarnaast past de introductie van MakerBot perfect in de strategie van Distrinova om sterke partnerschappen te ontwikkelen met innoverende fabrikanten van 3D-printers”, zegt Guy Van der Celen, CEO van Unitum Group BV.

“Onze samenwerking met Distrinova is voor ons een volgende stap in ons doel om het industrieel 3D-printen toegankelijker te maken voor gebruikers over de hele wereld. Met een jarenlange ervaring in additieve fabricagetechnologieën en een breed netwerk, zijn wij van mening dat Distrinova een sterke link biedt tussen fabrikanten en klanten in de regio”, zegt Leonardo Rodrigues, General Manager EMEA, MakerBot.

Het METHOD-platform biedt industriële 3D-printmogelijkheden die het platform ideaal maken om te printen met geavanceerde technische kwaliteitsmaterialen. Door de combinatie van een verwarmde kamer, een ultrastijf stalen frame, afgedichte materiaalbanen, hoogwaardige extruders en oplosbare steunen, kunnen ingenieurs consistent nauwkeurige onderdelen printen. Aangezien de METHOD X een hogere kamertemperatuur heeft dan METHOD (tot 110°C op het bouwoppervlak) kan hij een breder scala aan hoogwaardige materialen ondersteunen.

De METHOD Carbon Fiber Editions printen met koolstofvezelversterkt nylon dat is geoptimaliseerd voor hoge sterkte en hittebestendigheid. De nieuwe METHOD en METHOD X Carbon Fiber Editions zijn voorgeconfigureerd met een nieuwe composiet-extruder die is geoptimaliseerd om schurende materialen te verwerken. De nieuwe composiet-extruder is ook verkrijgbaar als een stand-alone product en is compatibel met de METHOD en METHOD X 3D-printers.

Naast Nylon Carbon Fiber biedt METHOD een divers portfolio aan materialen voor een verscheidenheid aan technische toepassingen, waaronder PC-ABS, PC-ABS FR, ABS, ASA, Nylon en SR-30. Met de beschikbaarheid van de MakerBot LABS-extruder voor METHOD, kunnen gebruikers bovendien printen met meer industriële materialen van toonaangevende materiaalleveranciers.

Meer informatie kan je hier vinden.