Leden Flam3D goed vertegenwoordigd op BIL/NIL lassymposium

Op 19, 20 en 21 november 2019 gaat de 15de editie van het BIL/NIL lassymposium door in Antwerp Expo. Tijdens het symposium zal er een rijk programma aan actuele thema-presentaties worden voorgesteld, waaronder ook enkele over 3D-printen. Op de eerste dag van het symposium is er namelijk heel wat te doen rond WAAM en (lassen van) SLM. Zo komen onder andere Flam3D-leden KU Leuven en Guaranteed aan bod met enkele boeiende presentaties over robotlassen. Verder zijn nog Engie/ Laborelec en UGent aan de beurt.

Het thema robotlassen vormt de focus van de sessie Automatisatie/ Nieuwe processen op de eerste dag van het symposium. Deze wordt belicht vanuit de hoek van een aantal robotlasfabrikanten, vanuit het lopende WAAM onderzoeksproject, maar ook vanuit directe industriële toepassingen. De presentaties over het robotlassen worden aangevuld door een presentatie over de (on)mogelijkheden van lassen met een cobot. Daarnaast zal de specifieke lasbaarheid van poedergeprinte 3D-stukken ook worden behandeld.

Op de sessie Automatisatie/ Nieuwe processen op 19 november volgen ook nog de sessie Inspection Monitoring op 20 november en de sessie Schadegevallen en Reparatie op 21 november. Via lezingen rond deze thematische sessies geven deskundigen inzichten over de laatste ontwikkelingen in de verbindingstechniek. Het lassymposium wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL). Het vindt plaats tijdens Welding week, hét vierjaarlijks las-event in de BeNeLux waar Vives Hogeschool en Flam3D 3D-printen promoten op de Metal 3D Printing Experience zone. Het vormt met andere woorden de ideale gelegenheid om de beurs en het symposium te combineren.

Interesse? Neem een kijkje op de webpagina van het evenement.

Meer informatie over de Metal 3D Printing Experience zone van Vives Hogeschool en Flam3D op Welding week vind je via deze link.

Welding Week