Kom naar het 3DoP Community Kick-off Event op Formnext 2023

Bent u klaar om te beginnen aan een reis van innovatie en investering in de wereld van Additive Manufacturing (AM)? Het 3DoP-project (3D Printing optimised Production) is klaar om een revolutie teweeg te brengen in het AM-landschap en we nodigen u uit om deel uit te maken van deze opwindende onderneming. Met een unieke aanpak om knelpunten aan te pakken en innovatie te stimuleren, is 3DoP een samenwerkingsverband tussen 33 kleine en middelgrote bedrijven en kennisinstellingen uit heel Europa. De missie is duidelijk: de marktintroductie versnellen en het wereldwijde concurrentievermogen op het gebied van AM vergroten.

In de aanloop naar Formnext 2023, de grootste vakbeurs en conferentie gewijd aan Additive Manufacturing en industrieel 3D-printen, nodigen we u, de gewaardeerde leden van de AM-community en daarbuiten, van harte uit. Dit is uw kans om ons te vergezellen op het 3DoP community kick-off evenement en uit eerste hand getuige te zijn van de toekomst van AM en de innovatieve investeringsprojecten die verandering stimuleren.

Over 3DoP: Grenzen verleggen in AM

Het 3DoP-project is geen doorsnee AM-initiatief. Het onderscheidt zich door het implementeren van investeringsprojecten die zich richten op geïdentificeerde knelpunten in verschillende kritieke gebieden. In plaats van een one-size-fits-all aanpak, vertrouwt 3DoP op een concept van ‘pakketten van investeringsprojecten’, verspreid over verschillende werkpakketten (WP2 tot WP5). Deze pakketten zijn de drijvende kracht achter verandering en creëren investeringsmogelijkheden om regionale ecosystemen te ondersteunen.

Belangrijkste onderdelen van het 3DoP project:

  • Werkpakket 2 – Optimalisatie van metaalprinten: In dit werkpakket verdiepen de consortiumpartners zich in de fijne kneepjes van het optimaliseren van 3D-metaalprinten en werken ze aan het oplossen van de specifieke uitdagingen op dit essentiële gebied van AM.
  • Werkpakket 3 – 3D-geprinte gereedschappen, mallen & geprinte elektronica: Het derde werkpakket richt zich op het bevorderen van ingebedde elektronica binnen het domein van 3D printen. Het doel is om de integratie van elektronica in 3D-geprinte objecten te verbeteren.
  • Werkpakket 4 – Dental Printing: Tandheelkundige toepassingen zijn een belangrijk aspect van AM, en in dit pakket ligt de focus op het nauwkeurige terrein van 3D dental printing, waarbij gestreefd wordt naar verbetering van zowel de efficiëntie als de kwaliteit.
  • Werkpakket 5 – AM Productie Automatisering: Dit pakket is gewijd aan de automatisering van 3D printfabrieken, het stroomlijnen van productieprocessen en het verhogen van de efficiëntie.

Verder dan implementatie: De regionale impact van 3DoP

Terwijl de kern van het 3DoP project zich richt op innovatie-investeringsprojecten, is WP6 gewijd aan het waarborgen van duurzaamheid en het versterken van de impact van het project over de gehele regionale innovatie ecosystemen. Dit omvat het identificeren van behoeften en kansen, het aanbieden van ondersteunende diensten en het integreren van outreach inspanningen. Het doel is om complementaire innovatie- en investeringsprojecten aan te moedigen die afgestemd zijn op regionale slimme specialisatiestrategieën (S3).

Uw persoonlijke uitnodiging voor het 3DoP Community Kick-off Event bij Formnext

We nodigen u uit om samen met de 3DoP community deel te nemen aan Formnext, ’s werelds belangrijkste evenement voor Additive Manufacturing. Het 3DoP project zal te zien zijn op het AM Hub Eindhoven paviljoen, waar u de bijdragen aan de tentoonstelling kunt verkennen. Op 7 november organiseert AM enthousiastelingen een speciaal 3DoP community kick-off evenement op Formnext, en ze willen dat jij daar deel van uitmaakt.

We kijken ernaar uit u te zien op Formnext 2023 en de eerste stap te zetten naar een toekomst van innovatie, samenwerking en transformatie in de wereld van 3D Printing.