3D Print Award van Kamp C

Kamp C daagt uit: win eerste 3D Print Award

Altijd al een 3D Print Award willen winnen? Dit is je kans! Kamp C daagt ontwerpers, architecten en studenten namelijk uit om 3D-betonprinten in de bouwsector te integreren. Het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie gaat via een wedstrijd op zoek naar creatieve ontwerpen die 3D-printbaar zijn. Met andere woorden, jouw opdracht luidt als volgt: ontwerp een origineel object dat Kamp C kan printen met hun 3D-betonprinter. De beste inzendingen maken kans op een 3D Print Award.

Wie, wanneer en hoe?

In mei 2020 worden de winnende ontwerpen bekendgemaakt op het 3Dprint Awards-evenement. Een event dat samen georganiseerd wordt door Kamp C en Redactiebureau Palindroom. Later worden de ontwerpen geprint en tentoongesteld op Kamp C. Voor de wedstrijd kunnen er projecten ingediend worden in twee verschillende categorieën: enerzijds ruwbouw- en buitentoepassingen en anderzijds interieurtoepassingen. Wil je graag deelnemen? Projecten indienen kan nog tot 29/02/2020 via de website.

Ook studenten maken kans: voor studenten is er namelijk een aparte categorie voorzien. Enkel studenten die in het schooljaar 2019-2020 zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool richting bouw, architectuur, design of interieurwetenschappen kunnen deelnemen. Voor studenten geldt er geen onderscheid tussen binnen- en buitentoepassingen. Studenten die een project indienen als student, kunnen dit project niet nog eens indienen in een andere categorie.

2 x kans op winst

Er zijn twee soorten prijzen; die van de vakjury en de publieksprijs. Per categorie zal de vakjury namelijk één kandidaat als winnaar aanduiden die de prijs van de vakjury wint. Daarnaast kan ook het publiek online zijn stem uitbrengen. Dat betekent dat de projecten met het hoogst aantal stemmen per categorie ook een publieksprijs kunnen winnen. Meer info over het volledige wedstrijdreglement kan je hier vinden.