sfeerbeeld infoavond 3D-metaalprinten

Infoavond 3D-metaalprinten

Op 3 december zetten Flam3D en de Koninklijke Metaalunie metaalprinten samen in de kijker via de infoavond 3D-metaalprinten bij K3D. Via een algemene inleiding rond 3D-printen, inspirerende businesscases van Flam3D-leden en boeiende break-out sessies, kregen de deelnemers meer inzichten in de mogelijkheden, maar ook moeilijkheden van 3D-metaalprinten. Via deze pagina kan je de verschillende presentaties downloaden.

Veel mensen zien 3D-metaalprinten als de productietechniek die alle andere productietechnieken zal gaan vervangen. Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat te doen. Zeker is wel dat 3D-printen veel mogelijkheden biedt en zijn eigen plaats tussen de andere productietechnieken zal gaan verwerven, maar wanneer is 3D-metaalprinten dan wel zinvol? Met andere woorden, welke stukken komen in aanmerking om te printen en waarom? … En waarom zou je überhaupt overwegen om met metaalprinting aan de slag te gaan? Dat, en ook de valkuilen en moeilijkheden, kwamen de deelnemers te weten op de infoavond 3D-metaalprinten. De avond werd georganiseerd door Flam3D in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie en vond plaats in Terborg, waar we konden rekenen op de gastvrijheid van K3D.

Na een algemene introductie over 3D-printen, interessante praktijkcases van enkele Flam3D-leden en een lekkere maaltijd, vonden voor het eerst ook enkele break-out sessies plaats. Op deze sessies werden vier cases besproken, die enkele inschrijvers op voorhand zelf hadden ingestuurd. Samen met de aanwezige experts konden de deelnemers tijdens de sessies zelf nadenken over de vraag of de cases geschikt zijn om te 3D-printen en waarom (niet).

Download hier de verschillende presentaties:Infoavond 3D-printen in metaal