PEPS

Het PEPS-model helpt jou verder in Additive Manufacturing

Overweeg je een volgende stap in Additive Manufacturing, en heb je wat meer (R&D) ondersteuning nodig … ?

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het testen van hoge temperatuur 3D-printen, het printen van een keramisch hitteschild, het karakteriseren van materialen of simpelweg het verbeteren van printparameters? Het PEPS-model is er om elke industrie te ondersteunen met elke relevante vraag op het gebied van 3D-printing/Additive Manufacturing. Dit aanbod staat open voor alle industrieën, Fablabs, Third-Party Companies, Associaties, etc… zonder enige voorwaarde rond grootte of omzet, in alle soorten toepassingssectoren, zolang ze maar interesse hebben in 3D-printen en er meer over willen weten.

Andere uitdagingen die PEPS samen met jou kan helpen oplossen:

  • nieuwe productontwikkeling;
  • het opstellen van specificaties voor de keuze van een 3D printer;
  • het bepalen van het beste materiaal voor uw prototype;
  • ondersteuning bij het printen van technische polymeren (verbeteren van parameters, nabewerking, etc.);
  • hulp bij het printen van metalen of keramiek met FDM-printers.

Het PEPS-consortium stelt zijn uitrusting en vaardigheden ter beschikking om jou te helpen bij jouw ontwikkeling. Wij garanderen vertrouwelijkheid en maken gebruik van overheidsfinanciering die door Europa beschikbaar wordt gesteld voor jouw onderzoek.

Het PEPS-consortium bestaat uit IMT Nord Europe in Douai, Frankrijk, CERTECH in België, CRITT-MDTS in Charleville-Mézières, Frankrijk, bijgestaan door de regionale partners, waaronder Flam3D voor de bekendheid van het project.

Neem contact op voor meer informatie en om jouw probleem opgelost te krijgen!

Een roadmap over een marktobservatie en een vergelijkende studie over metaalgeprinte turbines, geschreven door een consortium met expertise op het gebied van additive manufacturing, is trouwens al beschikbaar via deze link.

Contactpersonen:
Kris Binon – Flam3D: kris.binon@flam3d.be
Delphine AUZENE- CRITT-MDTS: d.auzene@critt-mdts.com