GREENER Project

GREENER project zet in op reductie van microplastics tijdens slotevent

Duurzaam 3D-printing dankzij biologisch afbreekbare polymeren

GREENER is een Interreg-project waarin verschillende kennisinstellingen en bedrijven uit België en Nederland samenwerken om bij te dragen aan een vermindering van de microplastics-vervuiling. Binnen het project worden biobased en biologisch afbreekbare polymeren onderzocht als duurzame alternatieven voor het wijdverspreide en in water oplosbare polymeer polyacrylzuur. Op die manier kan de hoeveelheid microplastics die in ons milieu terechtkomt, worden verminderd en komen bij de afbraak van deze polymeren alleen niet-giftige, natuurlijke verbindingen vrij.

Naast de ontwikkeling van deze polymeren worden zij ook gevaloriseerd in een groot aantal toepassingen, gaande van superabsorberende materialen voor de bouw en 3D-printing voor biomedische toepassingen, tot cosmetica, papier en coatingtoepassingen.

Tijdens dit slotevenement van het GREENER-project kunt u meer te weten komen over de projectdoelstellingen en hoe deze werden bereikt. Alle projectpartners presenteren hun bijdrage aan het project, gevolgd door een netwerkevenement waar u de projectpartners en andere deelnemende instellingen kunt ontmoeten.

Ontdek het programma en schrijf je in via deze link.