Advanced Engineering 2022

Flam3D zet 3D-printing in de kijker met beursstand en infomiddag op Advanced Engineering

Verhoog je competitiviteit met AM

Op woensdag 11 en donderdag 12 mei staat Advanced Engineering gepland; een beurs voor innovaties op vlak van productontwikkeling en voor Flam3D opnieuw een uitgelezen kans om Additive Manufacturing (AM) bij een gevarieerd doelpubliek in de kijker te zetten. Daarom zal er tijdens het evenement naast een Flam3D-beursstand, ook een infomiddag van Flam3D te bezoeken zijn in de Antwerp Expo. Bij de Flam3D-stand kan iedereen terecht die op zoek is naar specifieke informatie rond of contacten binnen Additive Manufacturing (AM) en een antwoord zoekt op de vraag naar wat de meerwaarde van de technologie kan zijn voor hun organisatie. De infomiddag is er dan weer voor alle bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn om met 3D-printen aan de slag te gaan: via een algemene introductie en specifieke bedrijfscases helpen we de bezoekers op weg.

Flam3D-beursstand

Flam3D zet al jaren in op neutraliteit en behartigt de belangen van al wie actief is in de waardeketen van AM, zowel in de regio Vlaanderen als in Nederland. De Flam3D-beursstand op Advanced Engineering moet daar een verlengde van zijn door een plaats te creëren waar mensen antwoorden vinden op allerlei AM-gerichte vragen. Iedereen met vragen is welkom en wij trachten deze te beantwoorden met een open en neutraal vizier.

Verder wil Flam3D info rond 3D-printing verspreiden en duidelijk maken wanneer en hoe een organisatie daar voordeel uit kan halen. 3D-printen kan namelijk een competitief voordeel bieden. Alleen moet je weten waar en wanneer het nuttig is de technologie in te zetten. Als neutrale en onafhankelijke netwerkorganisatie wil Flam3D jou inzicht bieden in de mogelijkheden en voordelen van AM. Daarnaast kunnen wij jou voorzien van de juiste connecties. Binnen ons netwerk vinden we altijd relevante kennis en contacten om jou te helpen met jouw 3D-uitdaging.

Op een dergelijke beursstand zetten we als netwerkorganisatie ook graag onze leden in de spotlights en dit doen we aan de hand van verscheidene samples. Uiteraard is dit ook voor de beursbezoeker een voordeel: op de Flam3D-beursstand kan je een blik werpen op enkele technieken binnen 3D-printing en hoe die worden toegepast via enkele specifieke samples.

Gratis infomiddag Start to print @Advanced Engineering

Volgende vragen komen u misschien bekend voor? ‘Waarvoor kan ik Additive Manufacturing inzetten? Welke technologieën zijn er eigenlijk? Welke sectoren moeten nu investeren om future proof te zijn? Waar kan ik terecht voor opleidingen? Bij wie kan ik aankloppen voor dienstverlening of onderzoek? Welke projecten zijn geschikt om te printen? Wie kan me helpen bij mijn eerste prints, en hoe? …’ Het zijn enkele voorbeelden van de vele vragen waarmee bedrijven, die met 3D-printen aan de slag willen gaan, worstelen.

Om een antwoord te proberen bieden op deze vragen, organiseert Flam3D op donderdag 12 mei de AM-infomiddag Start to print: verhoog je competitiviteit met AM. Tijdens de middag zullen bezoekers ondergedompeld worden in de beginselen van additive manufacturing.

Het startschot wordt gegeven met een algemeen overschouwende en technische toelichting rond 3D-printing, waarna de deelnemers aan de hand van verschillende concrete bedrijfscases inzicht krijgen in wanneer het wel en wanneer het niet zinvol is om een stuk te printen. Na een reeks interessante lezingen is er ruimte om te netwerken en de Advanced Engineering beurs te bezoeken.

Geprikkeld door deze infomiddag? Meer info en de mogelijkheid tot registratie vind je op onze website.

Over Advanced Engineering zelf

Natuurlijk is Flam3D niet de enige organisatie die aanwezig zal zijn tijdens Advanced Engineering. Tijdens de beurs komt de bezoeker exact te weten op welke kar er gesprongen moet worden om future proof te zijn, welke trends er op til zijn en hoe de meest actuele vraagstukken rond productontwikkeling worden beantwoord. Die antwoorden worden aangeboden via verschillende boeiende sprekers en interactieve ‘Experience Zones’. Wil je meer informatie? Klik dan even door naar de beurswebsite via volgende link.