Flam3D tijdens Advanced Engineering: een beurs vol ontmoetingen en innovaties

Een samenvatting van een geslaagde beurservaring

Advanced Engineering is een beurs dat jaarlijks op de Flam3D agenda staat, een plaats met een divers publiek, en dit jaar was niet anders. Op 24 en 25 mei stond Flam3D op de beursvloer in Antwerp Expo, klaar om de fascinerende wereld van Additive Manufacturing (AM) toe te lichten en de voordelen ervan onder de aandacht te brengen bij een divers publiek. Met een Flam3D-stand bood de beurs een uitgelezen kans voor iedereen die op zoek was naar specifieke informatie en waardevolle contacten binnen de AM-sector.

Als neutrale en onafhankelijke netwerkorganisatie heeft Flam3D altijd gestreefd naar het behartigen van de belangen van alle actoren in de AM-waardeketen, zowel in Vlaanderen als in Nederland. Onze Flam3D-stand op Advanced Engineering was een fysieke weerspiegeling van deze inzet, waar we mensen met diverse AM-gerelateerde vragen en behoeften van dienst konden zijn. We stonden klaar om iedereen met een open en neutrale benadering te helpen en te voorzien van waardevolle inzichten en connecties.

Tijdens de beurs hebben we ook de gelegenheid gehad om de veelzijdigheid van 3D-printing te demonstreren aan de hand van verschillende samples. Dit bood niet alleen een podium voor onze leden om hun innovatieve toepassingen te tonen, maar gaf ook de bezoekers de kans om de mogelijkheden van 3D-printen van dichtbij te ervaren. Van geavanceerde technieken tot inspirerende voorbeelden van succesvolle implementaties, de Flam3D-stand was een ware bron van inspiratie voor de bezoekers.

Het was verheugend om te zien dat de interesse in AM groeit en dat steeds meer organisaties de voordelen ervan erkennen. Als Flam3D zijn we vastberaden om de verspreiding van kennis over 3D-printen te bevorderen en te helpen bij het identificeren van geschikte toepassingsgebieden voor de technologie. We zijn ervan overtuigd dat 3D-printen een competitief voordeel kan bieden, maar het is van cruciaal belang om te weten waar en wanneer het nuttig is om deze technologie in te zetten. Met onze neutrale benadering en ons uitgebreide netwerk kunnen we organisaties voorzien van de nodige inzichten en contacten om hen te ondersteunen bij hun 3D-uitdagingen.

We willen graag alle bezoekers bedanken die de Flam3D-stand hebben bezocht tijdens Advanced Engineering 2023. Het was geweldig om zowel vertrouwde gezichten als vele nieuwe bezoekers te verwelkomen. De interactie met onze leden en de kans om nieuwe contacten te leggen waren zeer vruchtbaar en we zijn verheugd over de positieve feedback die we hebben ontvangen.

Nu kijken we alvast uit naar de volgende editie van Advanced Engineering en de volgende beurs waar we zullen staan: Formnext 2023. Zit je met nog een paar vragen na de beurs of kunnen we jou helpen bij je volgende 3D-uitdagingen, aarzel dan niet en contacteer ons: https://www.flam3d.be/contact/