Family of the Future

Flam3D presenteert 3D-print netwerk op Hannover Messe

Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois bracht op de beurs een bezoek aan Family of the Future.

De Hannover Messe is één van de belangrijkste beurzen ter wereld die zich focust op waardecreatie door geïntegreerde industrie. De beurshallen waren afgelopen week het centrum van de Industrie 4.0: gedurende 5 dagen presenteerden meer dan 6.000 standhouders aan bijna 220.000 bezoekers hun nieuwste technologieën en diensten waarmee ze oplossingen bieden die aansluiten bij de belangrijkste industriële trends en uitdagingen.

Ook Flam3D was aanwezig op Hannover Messe. We bevolkten samen met Flanders Investment & Trade en Flanders Make stand E22-E26 in Hal 8, waar we met het demonstratieconcept Family of the Future een beeld gaven van de verschillende 3D-printtechnologieën en hoe die waardevol kunnen zijn voor een hele reeks sectoren. ‘3D-printing is ondanks de hype nog vrij onbekend bij vele ondernemingen’, aldus Kris Binon, algemeen directeur van Flam3D.

Family of the Future op Hannover Messe

Vlaams minister-president Geert Bourgeois bezocht Family of the Future op Hannover Messe

Vlaams minister-president Geert Bourgeois bracht maandag, op de eerste beursdag, een bezoek aan de Hannover Messe. Hij bezocht onder meer onze stand, die tot stand kwam in samenwerking met Flanders Investment & Trade, Agentschap Innoveren & Ondernemen, Agoria, Sirris, imec en Flanders Make. ‘België en Vlaanderen mogen volgens recente studies misschien geen koplopers zijn in de omschakeling naar industrie 4.0’, verklaarde Bourgeois aan het eind van de dag. ‘Maar we maken het verschil door de kwaliteit en de gedrevenheid van ons onderzoeksnetwerk. De valse profeten die zeiden dat er geen toekomst is voor de maakindustrie in Vlaanderen bewijzen we elke dag dat dat niet waar is.’

Het wereldforum voor industriële technologie wordt elk voorjaar gehouden in Hannover. De Hannover Messe ging van start in 1947 door een regeling van de Britse militaire regering om de economische vooruitgang in het naoorlogse Duitsland te stimuleren. In 2019 zal de beurs plaatsvinden van 1 t.e.m. 5 april.