Design to Manufacturing 2022

Flam3D en Design to Manufacturing lanceren Café 3D: highly addi(c)tive

Een interessant aanbod, zowel voor Flam3D-leden als bezoekers

Op 21 en 22 september trekt Flam3D naar Kortrijk Xpo om deel te nemen aan Design to Manufacturing, voorheen Prototyping-MNE. Flam3D zorgt er namelijk actief mee voor de invulling van het 3D-print-luik. Het gaat over een dienstbare samenwerking: Flam3D wordt de vraagbaak voor neutrale en onafhankelijke kennis rond 3D-printing met als doel onze maakindustrie competitiever te maken. Flam3D-leden kunnen bovendien deelnemen met ledenkorting!

Met Café 3D: highly addi(c)tive organiseert Flam3D, in samenwerking met de organisatie, een netwerk- en infopunt om geïnteresseerden te helpen met neutraal, onafhankelijk advies rond en contacten binnen Additive Manufacturing (AM). Flam3D-leden kunnen hierbij aansluiten mét ledenkorting. Dat is niet alleen voordelig voor de bezoeker en het concept, maar ook voor de eigen exposure: 1 centraal punt voor info rond AM, waarbij de bezoekers meteen concrete producten en cases kunnen vinden bij Flam3D-leden.

Plattegrond D2M

Het gaat om een 3D-themazone op de D2M-beurs in een easy step-in formule. Flam3D-leden kunnen deelnemen aan de beurs voor € 1.600 (i.p.v. € 1.750 voor niet-leden) op de groepsstand van Flam3D. Ook leden die een volledig eigen stand – buiten de themazone – beogen, kunnen die met de ledenkorting boeken. Benieuwd wat de D2M step-in formule voor € 1.600 inhoudt? Lees meer in dit document. Heb je als Flam3D-lid interesse om deel te nemen? Contacteer ons dan snel!

Exposant of bezoeker, Café 3D heeft heel wat te bieden: infopunt, centrum voor kennisdeling en meetingzone met daarbij ook concrete aanbieders en producten. Bezoekers zullen er in 1 oogopslag ontdekken hoe ze competitiever kunnen worden met AM, voor zowel design als manufacturing doeleinden. Naast het hosten van de 3D-themazone, treedt Flam3D ook op als contentpartner van Design to Manufacturing en verzorgt de organisatie enkele expert classes.

Wat is Design to Manufacturing (D2M)?

De Design to Manufacturing-beurs stond eerder bekend als de netwerkbeurs Prototyping-MNE, maar kreeg voor deze editie een volledige make-over. Prototyping-MNE was anno 2020 een beurzencombi die ontstond uit de beurzen Machineering Network Event (maaktechnologie) en Prototyping (industrial design en prototyping).

De nieuwe waardeketen van het slimme maakbedrijf dat inzet op innovatie met een korte time-to-market, vereist volgens de beursorganisatie Industrialfairs en partners een dynamische en digitale integratie van alle relevante processen in combinatie met het gebruik van innovatieve productie- en designtechnieken. Afdelingen zoals design, engineering, prototyping, planning, maintenance, productie, supply-chain, assemblage, logistiek, verkoop en na-verkoop worden één interactief platform van mensen en technologieën. Nieuwe technologieën zoals generative design, additive manufacturing, geconnecteerde en AI-gedreven productiemachines, predictive maintenance … vinden dan ook steeds meer adaptatie in alle lagen van de industrie.

De nieuwe naam Design to Manufacturing geeft het doel van de beurs klaar en duidelijk weer: Design to Manufacturing dat is het netwerkevent waar zowel designers en productontwikkelaars als productiegerelateerde C-levels en afdelingshoofden, een representatief Benelux aanbod vinden om alle puntjes tussen ontwerpen en maken te verbinden.

Heb je interesse in de netwerkbeurs? Meer gedetailleerde info, de exposanten en het programma vind je op de beurswebsite