Thumbnail

3D-printing in het onderwijs

! Uitgesteld wegens COVID-19, contacteer ons om je op de hoogte te houden van de nieuwe datum !

Een infoavond die het onderwijs laat kennismaken met de mogelijkheden en hinderpalen van 3D-printing.

Digitale productietechnieken, en 3D-printen op kop, worden vaak voorgesteld als de drijvende kracht voor de volgende industriële revolutie. Deze nieuwe technologie integreren in het onderwijs is daarom dan ook geen overbodige luxe. Heel wat scholen, hogescholen en universiteiten gaan vandaag aan de slag met 3D-printing en dat is goed nieuws. Via 3D-printing komen de leerlingen en studenten namelijk niet alleen in aanraking met techniek, maar ook met natuurkunde, scheikunde, wiskunde en beeldende vorming. Ze gaan ontwerpen, voorbereiden, bouwen, testen en (her)gebruiken. Een 3D-printer stimuleert daarnaast ook een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende houding.

Wil jouw school, hogeschool of universiteit ook aan de slag met 3D-printing? Maar je weet niet waar te beginnen? Flam3D organiseert, in samenwerking met RTC Antwerpen, een AM-infoavond bij Kamp C in Westerlo (BE). Via deze avond willen we het onderwijs geheel vrijblijvend informeren over en laten kennis maken met 3D-printing. De infoavond stond gepland op 17 november 2020, maar werd wegens COVID-19 uitgesteld. Een nieuwe datum volgt. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe datum? Contacteer ons dan hier.

Na een reeks interessante lezingen wordt een maaltijd voorzien en is er ruimte om op een veilige afstand te netwerken. Bezoekers krijgen bovendien ook de kans om het ge-3D-print gebouw van Kamp C met eigen ogen te ontdekken. Het evenement is gratis, maar reservatie vooraf is verplicht.

 

RTC_logo Flam3D_logo

 

PROGRAMMA:

16u00: Ontvangst

16u30: Welkom/intro door RTC Antwerpen en Kamp C

17u00: Introductie en technische toelichting door Flam3D

17u45: Cases en praktische voorbeelden door o.a. Materialise, AMR Europe, Fablab Factory, Dutchy en Addmio.

18u45: Maaltijd en netwerking + eventueel rondleiding (in kleinere groepen) in het ge-3D-print gebouw van Kamp C.

20u30: Einde

Locatie:

Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo, België

Datum:

17 november 2020, 16:00