Elasto-Plast tubes

Elasto-Plast organiseert gratis eendagsopleiding 3D-printing

Op dinsdag 8 december kan je deelnemen aan een gratis opleiding 3D-printing in het kader van het Interreg France-Wallonie-Vlaanderen project “Elasto-Plast”. Het gaat om een samenwerkingsproject met verschillende partners, onder wie ook Flam3D-leden Centexbel en KU Leuven. De training “3D-printing: Productie met meerdere mogelijkheden” biedt een interessant programma en gaat online door van 9u45 tot 16u00. Deelname is gratis, maar registratie vooraf is verplicht.

De opleiding focust zich op het 3D-printen van polymeermaterialen en koppelt theorie aan praktijk. In de voormiddag komen deelnemers namelijk meer te weten over Additive Manufacturing via verschillende presentaties over ontwerp en processen, CAD voor AM, 3D-printen van polymeren en Pellet Additive Manufacturing. In de namiddag wordt de theorie in de praktijk omgezet door middel van praktische workshops met verschillende 3D-machines.

De opleiding gaat door in het Frans, maar de slides zullen ook beschikbaar zijn in het Engels.

Interesse? Meer informatie over het programma van de opleiding vind je hier. Deelnemen kan gratis door een mail te zenden naar sebastien.alix@univ-reims.fr of sebastien.charlon@imt-lille-douai.fr