NL Metaal Dagen

De Nederlandse Metaal Dagen en Flam3D lanceren 3D-print collectief

De Nederlandse Metaal Dagen, 19-21 april 2023, staat bekend als een beurs waar de bezoeker de laatste ontwikkelingen en innovaties van de metaalindustrie kan ontdekken, niet enkel op de beursvloer, maar ook via verschillende seminaries & congressen.

 AM-organisaties bundelen krachten op NL Metaal Dagen

Dit jaar staat de beurs, dat opnieuw doorgaat in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, volledig in het thema van Smart Manufacturing. De nieuwste innovaties om jouw processen te optimaliseren worden tentoongesteld samen met concrete oplossingen voor de gezonde uitdagingen van een Smart Industry. In dat rijtje kan Additive Manufacturing absoluut niet missen.

Flam3D heeft De Nederlandse Metaal Dagen dan ook al een tijdje met stip aangeduid in de agenda en zal samen met andere AM-organisaties het 3D-printplein invullen (standnummer C038). Een open collectief met 6 organisaties waarbij op de naburige standen van het collectief bezoekers meteen een blik kunnen werpen op verschillende applicaties en technieken binnen 3D-printing.

Het doel van Flam3D? Neutrale en onafhankelijke kennis over 3D-printen verspreiden om onze maakindustrie competitiever te maken. 3D-printen kan namelijk een competitief voordeel bieden voor jouw bedrijf. Alleen moet je weten waar het mogelijk en nuttig is om de technologie in te zetten. Bezoekers kunnen daarom zoals altijd bij de Flam3D-stand terecht om er antwoorden te vinden op al hun AM-gerelateerde vragen.

Congres en seminars bieden praktische tips voor bedrijfsvoering

Naast een beursvloer met ruim 150 exposanten zijn er verschillende theaters met een inspirerend en vooral informatief congres en seminar programma. Daar zullen inspirerende sprekers en ervaren professionals vertellen over de praktijk waarin producten en diensten die speciaal ontwikkeld zijn voor een effectievere bedrijfsvoering.

Ook Flam3D zal niet enkel info verschaffen op de beursvloer, maar ook via een presentatie tijdens het seminar. Hiermee proberen we op een laagdrempelige manier – met praktijkvoorbeelden – uit te leggen hoe organisaties kunnen starten met 3D-printen en waar het competitief voordeel zit voor een bedrijf.

Ben jij klaar om competitiever te worden of zit je met een prangende vraag omtrent AM? Breng dan zeker een bezoekje aan het 3D-printplein op de Nederlandse Metaaldagen. Meer informatie over de beurs vind je op de website van de NL Metaal Dagen.