BIO INX starter van het jaar O-VL

Bio Inx Oost-Vlaams starter van het jaar

Ondernemersorganisatie UNIZO heeft Flam3D-lid Bio Inx verkozen tot Oost-Vlaamse Starter van het Jaar. De start-up is een spin-off bedrijf van de Universiteit Gent dat zich richt op de commercialisering van materialen en bio-inks voor 3D bioprinting of biofabricage door gebruik te maken van tientallen jaren academische ervaring op het gebied van polymeren en biomaterialen.

Bio Inx ontwikkelt inkt om levende cellen en weefsels te 3D-printen. De geprinte organismen kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld geneesmiddelen of cosmetica te testen. Jasper Van Hoorick, CEO van Bio Inx, hoopt in de toekomst de toepassingen van zijn inkt uit te breiden om structuren te printen die donororganen kunnen vervangen.

De technologie van Bio Inx heeft het potentieel om de medische sector ingrijpend te veranderen. Door het printen van mini-orgaantjes met de inkt van Bio Inx kan er een alternatief geboden worden voor dierproeven, wat al langere tijd een bron van controverses is binnen de wetenschappelijke gemeenschap. Bio Inx biedt een ethisch verantwoorde oplossing en biedt in de toekomst mogelijkheden voor gepersonaliseerde geneeskunde.

Kom je graag meer te weten over BIO INX en hun 3D-printtechologie? Klik dan door via deze link en lees het volledige artikel.