BIO INX N200

BIO INX lanceert Hydrotech INX N200

’s Werelds eerste hydrogelhars die 3D-printen op macroschaal mogelijk maakt met tweefotonpolymerisatie


1 kit Hydrotech INX N200 bevat 4 ml hars geschikt voor ongeveer 10 – 40 afdrukken, afhankelijk van de grootte van de constructie.

BIO INX, Flam3D-lid en toonaangevend producent van hogeresolutiematerialen voor bioprinting, kondigt de lancering aan van haar nieuwste product, Hydrotech INX N200. De revolutionaire nieuwe hars is ’s werelds eerste hydrogelhars voor Two-Photon Polymerisatie (2PP) die 3D-printen op macroschaal (d.w.z. tot enkele mm’s) mogelijk maakt door gebruik te maken van Nanoscribe’s gepatenteerde Dip-in Laser Lithography (DiLL) technologie. Het is een aanvulling op het bestaande hoge resolutie portfolio van het bedrijf en is geoptimaliseerd voor printen met Nanoscribe systemen, waaronder de Photonic Professional GT2 en Quantum X bio.

Hydrotech INX N200 heeft een ISO-10993-5 gecertificeerde biocompatibiliteit, waardoor het een ideale keuze is voor diverse biomedische toepassingen. De hars is biologisch inert, vloeibaar en in wateroplosbaar, waardoor het gemakkelijk in microfluïdische chips kan worden ingebracht. Het is flexibel en robuust, hetgeen het perfect maakt voor organ-on-chip toepassingen waarbij geen celhechting nodig is, terwijl diffusie toch mogelijk blijft. Bovendien maakt de biocompatibiliteit van het materiaal het ideaal voor het genereren van combinatiestructuren bestaande uit meerdere materialen en levende cellen.

De organ-on-chip technologie biedt betere mogelijkheden voor het screenen en ontwikkelen van geneesmiddelen, omdat het testen van nieuwe componenten in een proefdiervrije omgeving direct op menselijke cellen mogelijk is. “Hier kan two-photon lithography de betrouwbaarheid en prestaties van het concept drastisch verhogen omdat het de architecturale complexiteit van natuurlijke weefsels kan bieden. Echter, om dit te bereiken zijn biocompatibele materialen zoals HYDROTECH INX N200 essentieel!”: Agnes Dobos, application specialist bij BIO INX.

Organ on chip applications Nanoscribe
Verschillende microstructuren rechtstreeks afgedrukt in een microfluïdische chip voor het ontdekken van geneesmiddelen.

Het nieuwe materiaal brengt de mogelijkheden van bioprinting met behulp van twee-fotonenpolymerisatie verder, aangezien het voor het eerst mogelijk maakt structuren op macroschaal te genereren in flexibele biocompatibele hydrogels. Deze doorbraak maakt de vervaardiging mogelijk van ingewikkelde en complexe structuren die voorheen onmogelijk waren. De hars is de eerste van BIO INX’s reeks DiLL-compatibele harsen, en binnenkort komen er meer op de markt.

“We zijn verheugd om Hydrotech INX N200 te introduceren, ’s werelds eerste twee-foton-lithografiehars die printen op macroschaal mogelijk maakt. Dit materiaal betekent een aanzienlijke vooruitgang in de bioprinting-technologie en opent opwindende mogelijkheden voor organ-on-chip toepassingen,” zei Jasper Van Hoorick, CEO van BIO INX. “We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe materiaal een revolutie teweeg zal brengen op het gebied van bioprinting en zal bijdragen aan de wereldwijde vooruitgang van de gezondheidszorg.”

HYDROTECH INX X200 meso 2
Image of ‘Hydrotech Inx X200 meso 2’: HYDROTECH INX N200 maakt printen van micro- tot macroschaal mogelijk