Studiedag Full Colour 3D Printing

Arteveldehogeschool organiseert studiedag rond Full Colour 3D-printing

3D-printing heeft een vaste plaats verworven in de creatieve en maakindustrie. Wordt de volgende stap een upgrade van monotone naar full-colour 3D-prints? Hoe ziet de toekomst van 3D-printing er in die sectoren eigenlijk uit?

Op donderdag 5 mei 2022 organiseert Flam3D-lid Arteveldehogeschool een studiedag over Full Colour 3D-printing. Tijdens deze studiedag willen ze de bezoekers een antwoord bieden op vragen rond de huidige evoluties binnen het domein van Full Colour 3D-printing. Het gaat hierbij om onderzoeksvragen die zicht stellen tijdens het onderzoeksproject ‘Full Colour 3D printing – kleurbeheer & textuur’ van de hogeschool. In het project wordt namelijk de volledige workflow bestudeerd, vanaf de 3D-scan over het modelleren en textuur aanbrengen, 3D-visualisaties zoals augmented reality tot full colour 3D-printing. Verder wordt er onderzocht op welke manier exact dezelfde kleur en structuur van het origineel in de 3D-print weergegeven kan worden. Op 5 mei krijg je de voorlopige onderzoeksresultaten en best practices van experten Bart Calis, Tom Neuttiens en Inge Sintobin te horen.

Onze eigenste Kris Binon, General Director binnen Flam3D, leidt de studiedag in met een neutrale, onafhankelijke blik op de 3D-sector. Daarna vertelt Hans Van Glabeke, Marketing Director bij Materialise, via een drietal cases hoe Materialise de toekomst ziet. Vervolgens deelt de Arteveldehogeschool zijn voorlopige onderzoekinzichten en good practices. Na de voorstelling volgt een panelgesprek over de toekomst van full colour 3D-printing, om daarna af te sluiten met een rondleiding in het Prototyping lab van de onderwijsinstelling en een receptie.

Ben je geprikkeld om deel te nemen? Schrijf je dan hier in voor de Full Colour 3D-printing studiedag.

Volledige Programma Studiedag Full Colour 3D-printing

16.00 – 16.30 uurOnthaal met koffie
Welkomstwoord door Hoofd onderzoek Annelore Deprez
16.30 – 16.40 uurInleiding door Kris Binon (General Director Flam3D)
16.40 – 17.00 uur        Full colour 3D-cases door Hans Van Glabeke (Marketing Manager Materialise) Medische visualisaties bij operatiesDuurdere prototypingGadgets voor B2C
17.00- 17.30 uurVoorstelling van het onderzoek full colour 3D-printing door Tom Neuttiens en Bart Calis (onderzoekers Arteveldehogeschool)
17.30 -18.10 uur    Panelgesprek over de toekomst van full colour 3D-printing
Moderator: Kris Binon Panelleden: o.a. Hans Van Glabeke (Materialise)
18.10 – 19.30 uurReceptie en rondleiding in het Prototyping lab