AMGTA Partnerschap

AMGTA & Flam3D bundelen hun krachten

Op 18 januari 2022 hebben Flam3D en de Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Door middel van een wederzijds lidmaatschap beogen de organisaties de duurzaamheid binnen de AM-industrie te versterken. Naast het feit dat Flam3D via dit internationale initiatief de duurzaamheid binnen het Benelux AM-ecosysteem wil vergroten, heeft de samenwerking ook specifieke voordelen voor haar leden.

De Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA), gelanceerd op Formnext 2019 in Frankfurt, is een niet-commerciële organisatie die zich richt op het promoten van de milieuvoordelen van additive manufacturing (AM). De non-profit organisatie, ontstaan in de VS, streeft ernaar om het grotere publiek en de industrie te informeren over de milieuvoordelen van 3D-printing. Verder wil de AMGTA de adoptie van additive manufacturing promoten als een alternatief voor traditionele productie, best practices ontwikkelen voor AM, en haar leden helpen hun bedrijf te laten groeien en nieuwe klanten te werven. Om deze doelstellingen te bereiken, ondersteunt de AMGTA onderzoek gericht op milieuduurzaamheid en publiceert en deelt de organisatie de resultaten.

Duurzaamheid krijgt steeds meer de aandacht die het verdient en overschrijdt de nationale grenzen. Het is een onderwerp dat de gehele AM-industrie aangaat en “aan momentum wint naarmate meer bedrijven ernaar streven om hun ecologische voetafdruk te verbeteren”, zoals Sherry Handel, Executive Director van de AMGTA aangeeft.

Flam3D erkent de AMGTA als de internationale leider in AM-duurzaamheid met partners en projecten over de hele wereld. Als Benelux AM-vereniging die meer dan 125 bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen vertegenwoordigt, probeert Flam3D haar leden in contact te brengen met initiatieven en onderwerpen die voor hen relevant zijn of kunnen zijn. “Wij erkennen het belang van milieuduurzaamheid, en het feit dat dit een wereldwijde uitdaging is. Naast onze regionale initiatieven en acties voor meer duurzaamheid, geloven we dat het belangrijk is om ons internationaal te verbinden en de logica aan te nemen van één enkele internationale “organisatie die hierop de leiding heeft”. We geloven dat het verbinden van onze leden met de AMGTA, hen informeren over de voordelen van het lidmaatschap en het verspreiden van informatie over duurzaamheid naar ons deel van de wereldwijde AM-gemeenschap, belangrijke stappen zijn die we als organisatie kunnen nemen om bij te dragen aan duurzaamheid”, legt Kris Binon, directeur van Flam3D uit.

Het wederzijdse lidmaatschap is ook gunstig voor alle leden van Flam3D. In de eerste plaats omdat Flam3D de organisatie – en dus haar leden – verbindt met de AMGTA, die wordt erkend als het belangrijkste steunpunt voor de AM-industrie dat zich inzet voor het bevorderen van duurzaamheid in additive manufacturing. De AMGTA publiceert regelmatig onderzoeksresultaten en deelt deze met haar leden en het bredere publiek. Op deze manier kunnen Flam3D-leden profiteren van de kennis en expertise opgebouwd en verspreid door de AMGTA en op de hoogte blijven van best practices voor het verbeteren van de ecologische voetafdruk van AM op internationaal niveau. Bovendien kunnen de leden zelf ook goede milieupraktijken doorgeven via Flam3D. Flam3D is trots op het wederzijdse lidmaatschap en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met de AMGTA .

“Ik ben verheugd om Flam3D, die de Benelux vertegenwoordigt als de regionale additive manufacturing-vereniging, te verwelkomen als het 40ste lid van ons gewaardeerde wereldwijde handelsconsortium! Flam3D ondersteunt onze missie ten volle en vormt samen met onze andere leden een solide basis voor de verdere groei en strategische investering in milieuduurzame onderzoeksprojecten op het gebied van additive manufacturing. Ik kijk uit naar de samenwerking met Flam3D bij het uitbouwen van de AMGTA als de belangrijkste industriële onderneming die zich inzet voor het bevorderen van duurzaamheid in de AM-industrie”, voegt Sherry Handel, Executive Director van de AMGTA toe.