AM-Flow productielijn

AM-Flow haalt 4 miljoen dollar op voor end-to-end automatisering van de Additive Manufacturing industrie

AM-Flow, de in Amsterdam en Brainport Eindhoven gevestigde industriële automatiseerder van additive manufacturing fabrieken en lid van Flam3D, heeft in een series-A investeringsronde 4 miljoen dollar opgehaald. AM-Flow zal de investering gebruiken voor de opschaling van haar AI-gebaseerde computer vision, motion en robotica-oplossingen om ge-3D-printe onderdelen met hoge snelheid en efficiëntie te verwerken.

De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden en toepassingen van 3D-printen enorm toegenomen. De groei van 3D-printen wordt echter beperkt door de afwezigheid van geautomatiseerde productieprocessen: de post-productie (identificatie, kwaliteitscontrole, transport en verpakking) wordt nog steeds door mensen verricht. Dit maakt de 3D- printtechnologie tot op heden inefficiënt en te duur voor grootschalige productielijnen. Door de toepassing van AI-gebaseerde machine learning, computer vision en robotica is AM-Flow als eerste ter wereld in staat modulaire oplossingen te leveren om de gehele productielijn te automatiseren. Een capaciteit waarmee het bedrijf onlangs 4 miljoen dollar investering wist op te halen.

CEO Stefan Rink: “We zijn blij met onze nieuwe investeerders en ik wil onze bestaande aandeelhouders bedanken voor hun steun. Onze aanpak heeft het vertrouwen van een consortium van ervaren hightech-investeerders. Met deze nieuwe financiering kunnen we ons portfolio van oplossingen uitbreiden en ons marktaandeel vergroten.” Deelnemers aan de series-A-financieringsronde, die werd geleid door BOM Brabant Ventures, zijn Additive Manufacturing marktleiders Materialise (Leuven, België) en Midwest Prototyping (Blue Mounds, VS), Innovatiefonds Noord-Holland (Amsterdam, Nederland) en de bestaande investeerders Miller Turner en DOEN Participaties.

Het productportfolio van AM-Flow opent de deur naar een kostenefficiënte schaling van het handelingsproces. Dat is belangrijk, want de mogelijkheid om de grote verscheidenheid aan gedrukte componenten op een kostenefficiënte manier te verwerken bepaalt, naast een voortdurende innovatie van het printproces zelf, het succes van Additive Manufacturing als onderdeel van een end-to-end digitaal platform. Carlos Zwikker (CCO) vult aan: “Zonder de steun van onze launching customers BMW, Shapeways, Midwest Prototyping, Oceanz, Marketiger en Materialise zouden we nooit zover zijn gekomen. We zijn enorm veel dank verschuldigd aan de visie die deze toonaangevende bedrijven uitdragen met hun duurzame, slimme fabrieken!”