AdditiveLab wint Formnext Startup Challenge 2019

Jong Vlaams bedrijf wint Formnext Startup Challenge

Formnext is een toonaangevend wereldwijd beursevenement voor Additive Manufacturing (AM). De beurs wordt jaarlijks georganiseerd in Frankfurt en met meer dan 600 exposanten, 26 000 bezoekers waarvan 49% internationale bezoekers, kan je kan dus wel stellen dat Formnext als een knooppunt van informatie voor de AM-wereld fungeert. Tijdens de beurs tonen de grote AM-spelers de evolutie in het AM-domein, de laatste trends en hun innovatieve oplossingen voor complexe problemen. Naast visibiliteit voor de industriële leiders, biedt Formnext ook de mogelijkheid aan een aantal jonge, innovatieve start-ups om de uniciteit van hun oplossingen te demonstreren door deel te nemen aan de Formnext Startup Challenge.

Dit jaar was het AdditiveLab, een bedrijf dat nog geen jaar geleden werd opgericht, dat werd uitgeroepen tot winnaar van de gerenommeerde Formnext Startup Challenge award 2019. AdditiveLab is geselecteerd door een jury van wereldwijde sleutelactoren met ervaring in AM-technologie en bedrijfsgroei vanwege zijn innovatieve benadering van AM-processimulatie. AdditiveLab is namelijk een nieuwe softwareoplossing voor het creëren van modellen op maat voor Additive Manufacturing processimulaties. Het stelt gebruikers in staat om processen te simuleren op schalen variërend van microschaal (scantraject) tot volledige bouwconfiguraties en helpt bij het begrijpen, voorspellen en optimaliseren van productieresultaten. Met AdditiveLab kunnen gebruikers hun eigen simulatietoepassingen en geautomatiseerde workflows creëren en deze verspreiden naar ontwerpteams, productieafdelingen, testlabs en klanten.

AdditiveLab software werd ontwikkeld door ingenieurs en wetenschappers met uitgebreide ervaring op het gebied van simulatie en Additive Manufacturing. Het pakket is strikt gevalideerd, uitgebreid gedocumenteerd en schaalbaar om zeer snel te kunnen werken op multi-core computers. Voor AdditiveLab is deze erkenning van Formnext een indicatie van het potentieel dat in hun bedrijf en zijn oplossingen schuilt. Mariam Mir, medeoprichtster van AdditiveLab, legt uit: “Het is een enorme eer om door de Formnext Startup Challenge-jury als een van de winnaars te worden geselecteerd. Het winnen van deze uitdaging heeft ons een unieke kans gegeven om de kracht van onze simulatieoplossingen voor de AM-industrie te presenteren. We kijken ernaar uit om onze AM-simulatie-expertise te kunnen delen met de bezoekers, metaalproductieteams en onderzoekers die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen op het Formnext-evenement.

Interesse? Bezoek het AdditiveLab-team op Formnext in de start-up zone. Je kan ook vooraf al een gesprek vastleggen met het team via deze link.