3D-printing

Additive Manufacturing Design for Automotive Workshop

Hoe zit het tegenwoordig met Additive Manufacturing in de automotive industrie? Vroeger waren het namelijk de autofabrikanten die als een van de eersten 3D-printtechnologie toepasten. 3D-printen heeft de sector in die mate ondersteund dat ontwikkelcycli van nieuwe modellen en varianten behoorlijk verkort zijn. E-mobility en autonoom rijden verschuiven de aandacht vandaag nu nog meer richting Additive Manufacturing en openen zelfs nieuwe kansen voor de toepassing van AM in deze industrie. Gewichtsbesparing wordt belangrijker en het ontbreken van de verbrandingsmotor opent nieuwe designmogelijkheden. Dus, hoe zit dat dan precies met AM-design voor automotive eindgebruikers? Kom het ontdekken op de Additive Manufacturing Design for Automotive Workshop op dinsdag 29 oktober van 13:00 tot 14:30 uur.

Tijdens Technology for Automotive geven Flam3D-leden K3D, Additive Center, HP en Materialise, samen met Additive Industries, een AM-design workshop gericht op serieproductie voor automotive eindgebruikers. In een stoomcursus leer je de voornaamste printtechnologieën voor de automotive industrie en een aantal generieke design-principes kennen. Bovendien krijg je er inzicht in de ontwikkelmethodiek en -strategie van een aantal realistische use cases uit de industrie. In het laatste uur van de workshop leer je een aantal relevante use cases voor jouw eigen bedrijf bedenken. Dit in kleine groepjes en dankzij de begeleiding van een ervaren AM-designer. Via de workshop willen de organisatoren concrete resultaten in de vorm van bruikbare kennis aanreiken. Dit maakt de workshop interessant voor eindgebruikers uit de maakindustrie met ervaring in productontwikkeling, design, engineering, inkoop en manufacturing.

Interesse? Meer info en aanmelden voor de workshop kan via deze link.

De workshop vindt plaats tijdens het Technology for Automotive-event. Wil je meer weten over dit evenement gericht op de innovatieve automotive industrie? Neem gerust een kijkje op de website.