Vital Mask

3ID printing lanceert Vital Mask

Het Zedelgemse bedrijf 3ID Printing, gespecialiseerd in het 3D-printen van prototypes en kleine tot middelgrote series, brengt een volledig op maat gemaakt mondmasker op de markt onder de naam ‘Vital Mask’. Het masker wordt gemaakt op basis van een gezichtsscan en is bijzonder duurzaam. Hiermee onderscheidt Vital Mask zich ook meteen ten opzichte van vele andere mondmaskers. 

Vital Mask is een duurzaam, gepersonaliseerd en op maat gemaakt mondmasker dat speciaal ontworpen is ter preventie van het COVID-19 virus. Zaakvoerder van 3ID Dave Vanhove legt uit: “Met Vital Mask hebben we een mondmasker ontworpen dat perfect is afgestemd op de vorm van iemands gezicht door gebruik te maken van een gezichtsscan. Daardoor ervaart de gebruiker het masker niet als storend tijdens de uitoefening van het werk of in de vrije tijd.” De gezichtsscan kan de gebruiker zelf nemen op drie manieren: via de app Bellus 3D (enkel beschikbaar voor toestellen van Apple), via Meshroom (een gratis, open-source 3D reconstructiesoftware) of bij 3ID zelf.

Duurzaamheid

Vital Mask is steeds herbruikbaar. Dat maakt het mondmasker duurzaam en meteen ook onderscheidend in vergelijking met vele andere mondmaskers. Enkel de filter dient vervangen te worden en elke filter kan tot maximum vier uur gebruikt worden. Het masker blijft vormvast tot een temperatuur van 140° en is gemakkelijk te reinigen.

Gezichtsscan

Een extra troef van Vital Mask schuilt erin dat mensen met een bril minder aanslag zullen waarnemen op hun bril bij het dragen van dit masker dan bij het gebruik van een chirurgisch mondmasker. Dankzij de gezichtsscan sluit het mondmasker immers perfect aan op de vorm van het gezicht van de gebruiker.

Meer informatie over het nieuwe masker vind je op www.vitalmask.be