3DMED slotconferentie

3DMED slotconferentie tijdens 3D MEDTECH Printing conference

Leer bij rond 3D-printing voor medische toepassingen

Op 29 maart 2022 organiseert 3DMED de 3DMED slotconferentie tijdens de 3D MEDTECH Printing conference van Jakajima. De slotconferentie van 3DMED gaat door van 10:00 tot 15:00 en geeft bezoekers inzichten in het project en enkele doorbraken op vlak van 3D-printingtechnologie voor advanced medical care. Het 3DMED-gedeelte wordt aangevuld door verschillende boeiende presentaties, netwerkingmomenten en een exhibitiegedeelte van de 3D MEDTECH Printing conference (10:00-17:30). Flam3D-leden kunnen deelnemen met ledenkorting, zowel aan de 3DMED slotconferentie als de 3D Medical printing series – met daarin de 3D MEDTECH Printing conference – in zijn geheel. Alle eventonderdelen gaan in hybride vorm (live @ Mikrocentrum of online) door.

3DMED slotconferentie

3D-printtechnologieën brengen de belofte van een revolutie in kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg met zich mee. De vereiste technologieën zijn echter, zelfs indien beschikbaar, momenteel te gefragmenteerd om te worden geïntegreerd in oplossingen die voor een groot aantal patiënten kunnen ter beschikking staan. 3DMED is een interreg project met als doel de betaalbaarheid en grootschalige toegankelijkheid van medische behandelingen met 3D-geprinte apparaten te verbeteren. Dit wordt bereikt door de TRL van geavanceerde 3D-printtechnologieën voor medische toepassingen te verhogen en deze te integreren in een gestroomlijnd, snel, kosteneffectief softwareplatform voor gebruik in de routine klinische praktijk. De belangrijkste doelstellingen daarbij zijn stroomlijning en integratie, technologieontwikkeling en validatie.

Tijdens de 3DMED slotconferentie kan je de resultaten van het project ontdekken. Het programma ziet eruit als volgt:

10:00 – 11:25

13:15 – 14:55

Welcome & Opening 3D Medtechprinting session
Introduction to the 3DMed project
Amir Zadpoor, Chaired Professor of Biomaterials and Tissue Biomechanics, Delft University of Technology
3D printable optimized design for orthotic and prosthetic medical devices
Helda Pahlavani, PhD Candidate, Delft University of Technology
Rational design for 3D printable spinal orthoses
Cristiana Costa, PhD / Postdoctoral Researcher, Ghent University
Design and evaluation of 3D printed instruments for eye surgery
Kirsten Lussenburg, Industrial Designer | PhD Researcher, Biomechanical Engineering, Delft University of Technology
Marta Scali, R&D Engineer | New Product Development, Dutch Ophthalmic Research Center
Medical 3D Printing at the Point of Care
Henry Pinchbeck, CEO, 3D Lifeprints  
Gerald Kraan, Orthopaedic Hand Surgeon (FESSH/ASSH), Reinier de Graaf Hospital
High Maturity FE models for patient-specific, optimised medical devices
Franz Bormann, FEM Research Engineer, Materials innovation institute M2i
Final video and closing remarks
Amir Zadpoor, Chaired Professor of Biomaterials and Tissue Biomechanics, Delft University of Technology

Heb je interesse? Registreren kan via deze link. Wil je graag registreren met de Flam3D-ledenkorting? Contacteer ons om jouw code te ontvangen!

3D Medical Conference

De 3D Medical Printing Series van Jakajima gaat door op 29 en 30 maart 2022 en omvat vier conferenties over innovatie in de gezondheidszorg en 3D-printing. De conferenties gaan telkens door in hybride vorm: zowel bij Mikrocentrum als online. Artsen, verpleegkundigen, ingenieurs, tandartsen, onderzoekers, ontwerpers, academici, ziekenhuismanagers, medische professionals, regelgevers en leveranciers van medische producten stellen er hun state-of-the-art ontwikkelingen en toekomstige projecten voor en/of tonen hun producten en aanbiedingen op een congresstand. Het publiek, een mix van academici, medische professionals, business en technologieprofessionals, regelgevers en creatievelingen, zal een uitstekend overzicht en inzicht krijgen in de medische ontwikkelingen op zowel klinisch, technisch als academisch gebied. De medical conferentie biedt daarmee een platform voor de uitwisseling van informatie over marktbehoeften, onderzoeksinteresses en actuele resultaten, vaardigheden en middelen en wil ook de opbouw van toekomstige partnerschappen in het domein vergemakkelijken.

De 8ste editie bestaat uit een serie medical-conferenties rond 4 verschillende thema’s: 1) 3D Bioprinting, 2) 3D Medtech Printing (surgical guides, protheses, gehoorapparaten, medical devices …) met daaronder ook de 3DMED slotconferentie, 3) 3D Pharma Printing en 4) 3D Dental Printing. Het sprekersprogramma vormt een mooie mix van academisch, industrie en eindgebruikers. Klik op de respectievelijke links voor meer informatie rond elke individuele conferentie.

Wil je het event graag bijwonen? Registreren kan via deze pagina. Flam3D-leden kunnen deelnemen aan bovenvermelde events met 20% korting! Contacteer ons om jouw kortingscode te ontvangen.