Miniseminarie

3D-printen, wat kan ik ermee – miniseminarie & netwerkevent: 18 oktober

De mogelijkheden van 3D-printing zijn bijzonder ruim en toepassingen vind je in velerlei sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de medische wetenschap, architectuur, mode en design, entertainmentindustrie, etc. Maar onderschat ook de mogelijkheden voor de bouwsector, logistiek en productieprocessen niet.

In dit miniseminarie nemen we je graag mee in de wereld van 3D-printing. Met een eerder technische inleiding en een aantal concrete cases laten we zien dat er ook op kleine schaal best het één en ander te zeggen valt voor 3D-printing (of: Additive Manufacturing).

We verwelkomen jullie graag op de campus van Syntra Midden-Vlaanderen te Sint-Niklaas (Hogekouter 1) op donderdag 18 oktober vanaf 17u. Een welkomstwoord gaat een technische toelichting en een aantal praktijkcases vooraf. Afsluiten doen we met een netwerkreceptie met broodjesmaaltijd. Dat vormt het ideale kader om met de aanwezige 3D-printing-bedrijven verder in discussie te gaan en mogelijkheden te exploreren. Ook de docenten van de opleiding 3D-print-productdesigner, zullen aangewezig zijn.

Dit miniseminarie, dat een co-organisatie is van SYNTRA Midden-Vlaanderen, NXT-PRO en Flam3D, is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in 3D-printing en de mogelijkheden voor jouw bedrijf of de producten en/of processen. Het biedt de ideale gelegenheid om met experts 3D-printing in gesprek te gaan en toepassingsmogelijkheden te ontdekken.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op de pagina van Syntra Midden-Vlaanderen.