3D Medical Conference

3D-printing wordt steeds meer toegepast in medische beroepen: van chirurgen tot apothekers en van tandartsen tot biomedische ingenieurs, ze komen er allen mee in aanraking. Verschillende toepassingen van de technologie genereren al inkomsten als levensvatbare medische bedrijven, zoals tandheelkundige toepassingen, protheses en hoortoestellen. De 5e editie van de 3D Medical Conference zal daarom een breed scala aan onderwerpen behandelen tijdens de tweedaagse conferenties.

 

Het gebrek aan geschoolde professionals en problemen in verband met materiaalkarakterisering en ontwikkeling zijn namelijk enkele van de factoren die de groei afremmen. Ook de wettelijke vereisten voor de goedkeuring beperken de verdere doorbraak van 3D-printing in medische en tandheelkundige toepassingen.

 

De 3D Medical Conference tracht als platform een uitwisseling van informatie over marktbehoeften, onderzoeksinteresses en actuele resultaten te stimuleren, en het opbouwen van toekomstige partnerships mogelijk te maken. Academici, docters, verpleegkundigen, ingenieurs, ontwerpers en managers worden uitgenodigd om les te geven over hun state-of-the-art ontwikkelingen en toekomstperspectieven of om hun producten en aanbiedingen te presenteren als exposant.

 

De 5e editie van de 3D Medical Conference vindt plaats op 30 en 31 januari 2018 in het MECC, gevestigd in Maastricht (Nederland). Het publiek is een mix van academici, medische professionals, bedrijfsleiders, technologen, personen betrokken bij regelgeving en creatievelingen, krijgt vanuit verschillende invalshoeken een uitstekend overzicht en inzicht in de medisch-technische ontwikkelingen.

 

 

Met meer dan 700 conferentiebezoekers en expo bezoekers tijdens de vorige editie wordt het evenement stilaan een vaste waarde in het landschap.

 

 

Flam3D-leden kunnen contact met ons opnemen voor een kortingscode van 30% voor het bijwonen van de conferentie.

 

Op de conferentiepagina vind je meer details over het programma en de locatie.