Flanders Expo

16 mei: Additive Manufacturing op Advanced Engineering & SIM User Forum

Op 16 mei 2018 vindt in Flanders Expo Gent de 6de editie van het SIM User Forum plaats. Dit jaar valt het SIM User Forum samen met de Advanced Engineering-beurs, een nieuw beursconcept gebaseerd op de creatie en productie van innovatieve producten. SIM User Forum is een ideaal platform voor organisaties en bedrijven die bijdragen aan de productie van inventieve producten, technologieën en elektronica.

Bovendien zullen er enkele minicongressen rond de topics circulaire economie, composieten én Additive Manufacturing gehouden worden. Flam3D zorgt voor de invulling van het AM-luik met sessies over zowel polymeren als metalen door internationale toonaangevende sprekers:

  • Hunor Erdelyi (Siemens Industry Software): ‘Relating AM process conditions to long-term dynamic performance of metallic AM parts’.
  • Joachim Antonissen (ArcelorMittal): ‘Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM): state of affairs – past, present and future’.
  • Ricardo Tosi (The Manufacturing Technology Centre, MTC):Direct Energy Depostion (DED) and Hybrid DED’.
  • Giovanni Vleminckx (Materialise): Polymers, title T.B.C.
  • Kris Binon (Flam3D): ‘The Additive Manufacturing Value Chain and Further Research Needs’.

Mis de kans niet om nieuwe materiaalinnovaties te ontdekken en kennis te maken met de materialen en manufacturing-gemeenschap in Vlaanderen en daarbuiten! Er zal worden gestreefd naar maximale interactie met (en participatie van) de industrie door te voorzien in voldoende netwerktijd in de namiddag en vroege avond.

Het evenement is gratis te bezoeken na online registratie.

Flam3D-leden kunnen daarnaast een gratis stand reserveren op de materialenmarkt, waar bedrijven en onderzoeksinstellingen hun laatste ontwikkelingen demonstreren. Interesse? Contacteer ons voor meer info.