王-Bike en enkele leden op de ‘Grand Départ’ in Düsseldorf

In Düsseldorf werd op 1 juli de Grand Départ van 104de Ronde van Frankrijk worden gegeven. Naar aanleiding van de start van de Tour werd op de vooravond ervan op 29 en 30 juni SportTechMatch georganiseerd: een matchmaking en netwerkevent voor partijen op het grensvlak van sport en technologie.

 

De sector van de sporttechnologie is booming: veel technologieën maken snel de oversteek van de professionele gebruiker naar de liefhebber. Ook de 3D-printsector was goed vertegenwoordigd: Flam3D vertegenwoordigde er haar leden, en presenteerde naast enkele ledenbedrijven voor een internationaal publiek tijdens het startevenement van de Tour de France.

 

Er werd ruimschoots aandacht besteed aan het matchen van bedrijven onder elkaar. Het evenement omvatte daarom onder meer een conferentie, met de bedoeling internationale partnerships tussen allerlei organisaties en ondernemingen te stimuleren. De conferentie werd gevolgd door een zakelijke bijeenkomst waarbij bedrijven en onderzoekers de kans kregen om potentiële buitenlandse partners (die actief zijn op het gebied van sporttechnologieën) te ontmoeten.